A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Legújabb WAW FUE SYSTEM 2.0 technika!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb WAW FUE hajbeültetés Trumpet FUE tűkkel !

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű különleges "Trumpet punch" körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú WAW FUE System gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, EREDETI ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 25 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos, biztonságos ellátás! 

FUE hajbeültetés, FUT hajbeültetés nyomtalan hajvétellel az adóhelyről. Hajvételi módszerek.
tel: +36203733087

Az átültetéshez először a biztonsági adóhelyről vesszük ki a hajat.

A fejtető hátsó –oldalsó részén lévő hajat ültetjük át hajbeültetésnél. Ezt a területet nevezzük adóhelynek (donor terület), az innen átültetett haj nem hullik ki az élet folyamán.

Kétféle korszerű hajvételi módszer létezik: FUE hajvétel és FUT-csíkvételi módszer

A jól végzett hajbeültetésnek nincsenek látható nyomai

FUE hajbeültetés - a SIKOS KLINIKÁN leggyakoribb beavatkozás
VigyorNapi gyakorlatunkban a FUE hajbeültetés módszert végezzük leggyakrabban. Ez a hajtüsző egységek (graftok) pontszerű sebzésből történő egyenkénti kivételét jelenti. Az adóhelyen nem hagy látható heget, rövid hajviselet mellett is végezhető, sok hajat lehet átültetni, ezáltal kiváló eredményt lehet vele elérni. A legjobb hatás érdekében klinikánkon a korszerű precíziós gépi FUE hajvételi technikát alkalmazzuk, és a szakmailag legelismertebb, legjobb minőségű FUE SUPERPUNCH illtve Hybrid Trumpet Punch körkésekkel végezzük! Kézi FUE hajvételi technikát is biztosítunk.

Adóhely FUE hajvétel közben, Jól láthatóak a körbevágott, kihúzásra váró egységek és már üres szúrások, ahonnan már kihúztuk a graftokat.
Adóhely FUE hajvétel közben, Jól láthatóak a körbevágott, kihúzásra váró egységek és már üres szúrások, ahonnan már kihúztuk a graftokat.

S-FUE technika ( szelekciós FUE módszer, S-FUE hajbeültetés) Az eredményes FUE stratégia, a legjobb eszközökkel:
Az általunk alkalmazott S-FUE hajbeültetési stratégia (Szelektív FUE technika, S-FUE hajbeültetés) lényege, hogy a hajvétel során a legtöbb és legjobb minőségű hajszálkivételt ( graft vételt) biztosítjuk, az adóhely optimális gyógyulásával együtt. Az adóhelyen lévő hajtüsző egységek (graftok) célzott kiválasztásával (szelekciójával) tudjuk biztosítani az S-FUE technika célkitűzéseit. Az S-FUE technika azoknak a megoldásoknak az összesége, amellyel a FUE módszer a legjobb hatékonysággal hajtható végre.

A teljes hajnyírás ritkán, csak meghatározott körülmények között elkerülhető, de ilyenkor csak kevesebb haj (graft) kinyerésére van lehetőség. Ezt a lehetőséget csak kb. 1000 graft (kb. 2000 hajszál) kivételéhez ajánlhatjuk. A részleges hajnyírásról itt olvashat...
Minden egyes páciens más minőségű adóhellyel rendelkezik, amely jelentősen befolyásolja egy adott hajbeültetés eredményét. Ez alatt értjük az adóhely kiterjedtségét, a hajsűrűséget, a hajszálak minőségét, a fejbőr tulajdonságait. A fejbőr és hajtulajdonságok miatt a graftok megjelenése is különböző, de ugyanakkor megfelelő technikával egyformán jó hajnövekedés biztosítható.

A fejen lévő adóhely kimerülése esetén, csak másodlagos jelleggel kerül szóba a testszőr beültetés, vagy hajbeültetés szakállból. Erről többet itt olvashat

FUE hajbeültetés, egyenkénti kihúzásos módszer

FUE graftvétel mikrokörkéssel FUE graft kihúzása
Hajtüsző egység körbevágása a fejbőrből Graft kihúzása felülről nézve
FUE graft körbevágása FUE graft kihúzása
Hajtüsző egység körbevágása bőr alatti nézetből

Graft kihúzása bőr alatti nézetbőlFUE körkések 100 forintos érme mellett

FUE technika - Minimális kellemetlenséggel jár, látható nyom nélkül gyógyul

Korszerű, népszerű, sikeres technika, a FUE egyenkénti kihúzásos módszer (Follicular Unit Extraction –FUE). (FUE eljárás, FUE technika, FUE technológia) Ún. minimal invazív eljárás, azaz a lehető legkisebb és legkevesebb kellemetlenséggel jár, adóhelyen nem feltűnő apró pontszerű hegek maradnak csak utána, gyors gyógyulással lehet számolni. (Az adóhelyről kivett hajszálak természetesen nem nőnek vissza, de hiányuk később nem látható, mert a teljes mennyiségnek csak kis része kerül kivételre)

adóhely hegpontok, FUE hegek  
Képunkön az adóhely 2430 graft kivétele
után egy évvel, hegek nem láthatóak
 

Hamis állítás: a "továbbfejlesztett FUE módszereknél" nincs HEGKÉPZŐDÉS az adóhelyen:
A FUE tűkkel ejtett sebzések körkörösek, gyógyuláskor, zsugorodáskor pontszerűen gyógyulnak, ezért még az 1 mm-es körkés sem hagy nagyobb heget, mint kisebb társai!
Nem igaz, hogy a FUE hajvétel "továbbfejlesztett változatai" (pl. "she hajbeültetés módszer") nem hagynak nyomot, mert kicsiny fehér hegpontok mindig visszamaradnak az adóhelyen, de ezek nem feltünőek és még rövid hajban sem látszanak egyáltalán. Így természetesen az sem igaz, hogy a "kicsi" tűkkel végzett beavatkozás után nincsenek hegek. Erről több olvasható itt

 Hajvágás FUE műtéhez

Az adóhelyen a hajat teljesen le kell vágni kb. 1 mm rövidségűre, de ez már 2-3 nap alatt annyira visszanő, hogy a műtéti nyomokat eltakarja és szokványos, de rövid hajú fedést ad. ( A hajat a klinikán mi vágjuk hajbeültetés előtt, a páciensek szokásos hajviselettel érkeznek.)
Hosszú hajjal FUE módszerrel csak kevesebb haj (esztétikai pótláshoz szükséges biztosan nem elegséges mennyiség) kinyerésére van csak lehetőség. Kisebb hajmennyiség átültetése esetén FUE hajvétel hajnyírás nélkül vagy részleges hajnyírással is lehetséges. Nézze meg képeken a FUE hajbeültetés eljárást!

FUE hajbeültetés esetében a hajtüsző egységeket általában 0.75-0.9 mm átmérőjű speciális körkéssel (ún. FUE tűvel), nagy nagyítás alatti kontroll segítségével egyenként körbevágjuk, és az így keletkezett hajszálakat tartalmazó picinyke szövethengereket (graftokat) egyenként kihúzzuk. (A FUE tűk kiválasztásáról, alkalmazásáról részletesebben itt olvashat...) A graftokat ültetjük be a befogadó helyen (hajhiányos területen) ejtett sebnyílásokba. A Sikos Hajbeültetés Klinikán FUE egyenkénti kihúzásos hajvételi módszerrel különleges módon kézi vagy gépi technológiával óránként akár 800-1200 teljes, jó minőségű graft kinyerését tudjuk biztosítani. Erről többet itt olvashat..

adóhely hajbeültetés előtt adóhely hajbeültetés után 2 héttel adóhely hajbeültetés után 6.5 hónappal
Adóhely FUE hajbeültetés előtt Adóhely lenyírva hajbeültetés előtt Adóhely FUE hajbeültetés után 2 hét Adóhely FUE hajbeültetés után 6.5 hónappal

   Hogyan fog kinézni az adóhely hajbeültetés után?

Az adóhelyen már 2 nap alatt bezáródnak a FUE hajvétel piciny pontszerű sebzései és ránő a haj, így már alig látszik a műtét nyoma . Kb. 7-10 nap után pedig már nő annyit a haj, hogy a kis hegnyomokat eltakarja teljesen.
Az adóhelyről kivett haj természetesen nem nő vissza, hiszen ezek a hajszálak majd a beültetett területen nőnek. A visszamaradó pici pontszerű hegek a hajban már 2 mm hossz mellett sem látszanak.
Természetesen a kivételnél mindig gondosan ügyelünk arra, hogy ne legyen túl agresszivek, mert akkor nem kívánatos hajritkulás alakulhatna ki. Ezért az egy műtéttel kivehető graftok számát mindig az adóhely minőségéhez mérjük és ez csak ritkán haladja meg a 3000 graftot. Ha ennél többre van szükség és az adóhely lehetővé teszi, akkor második műtét során, amikor már regenerálódott az adóhely akár újabb hasonló mennyiség kivételére is lehetőség lehet. Ebben azonban nagyon sok az egyéni varáció, így mindig személyre szabva tudjuk megmondani a hajvételi lehetőségeket és műtéti tervezést.
Általában mondható, hogy a kinyert hajmennyiség nem jelent látható hajmennyiség csökkenést az adóhelyen, megfelelő tervezés és ellátás esetén két műtét után sem.

Páciensünk példáján látható az adóhely hosszabb hajjal FUE hajbeültetés előtt és  FUE hajbeültetés után, melyet 2805 grafttal végeztünk el. Úgyszintén látható az adóhely leborotválva hajbeültetés előtt, illetve egy évvel később, amikor a második műtétre készítettük elő az adóhelyet. A FUE hajvétel pici hegpontokkal gyógyult, ezek egyáltalán nem feltűnőek, még a borotvált fejen sem.

Adóhely hajbeültetés előtt Adóhely hajbeültetés után Adóhely hajbeültetés előtt borotválva Adóhely 2. hajbeültetés előtt borotválva
Adóhely hajbeültetés előtt Adóhely hajbeültetés után Adóhely hajbeültetés előtt borotválva Adóhely 2. hajbeültetés előtt borotválva

 

FUT hajbeültetés, csíkvételi módszer ("FUSS" hajátültetés, ún."strip" technika)

Adóhely csík kimetszése, sebzárás után közvetlenül

Ugyanez az adóhely közvetlenül műtét után, a haj jól takarja a kimetszési vonalat

Adóhely gyógyulás után - hegvonal nem látszik a hajban

(Follicular Unit Transplantation -FUT, "strip" technika)
Másképpen "Follicular Unit Strip Surgery (FUSS)" vagyis csíkvételi hajbeültetés eljárás. Azoknak a pacienseknek (pl. hölgyek, vagy hosszú hajú férfiak), akiknek gondot okoz a hajuk levágása az adóhelyen (amely a FUE módszernél szükséges), ajánlhatjuk a szintén sikeres "csíkvételi módszert" (FUT hajbeültetés). Ennél a hagyományos eljárásnál keskeny csíkot távolítunk el a hajas fejbőrből az adóhelyen a fej hátsó részén, kb. fülek magasságában. A fejbőr sebének széleit összevarrjuk, így itt semmilyen hajhiány nem marad vissza, csak egy vékony, puha hegvonal, ami a hajban később nem észrevehető, nem zavaró hatású. Már 0.5-1 cm hosszúságú haj eltakarja a heget az adóterületen. Az eltávolított fejbőrcsíkot nagy nagyítás alatt feldolgozzuk, így nyerjük ki a hajtüsző (follikuláris) egység graftokat, amelyek átültetésre kerülnek. Szintén eredményes technika, alkalmazása elsősorban hosszú hajviselet mellett javasolt, akiknek már kialakult a végleges hajhiányuk.Erről többet olvashat itt...

A két módszer az eredményességet tekintve egyenrangú egymással. A két módszer csak a hajvétel módjában különbözik, a kinyert haj beültetése a FUT és a FUE módszernél ugyanúgy történik.


Hajátültetésnél csak azt a hajmennyiséget tudjuk felhasználni, ami az adóterületen a rendelkezésünkre áll, ez pácienseként egyedi és eltérő.

 • Minden egyes páciens más minőségű adóhellyel rendelkezik, amely jelentősen befolyásolja egy adott hajbeültetés eredményét. Ez alatt értjük az adóhely kiterjedtségét, a hajsűrűséget, a hajszálak minőségét, a fejbőr tulajdonságait.
  Például kb. 5- 6000 grafttal (kb. 10-13.000 hajszál) már nagyobb kiterjedésű kopaszság (Norwood IV-V) is jól fedhető vizuálisan- főleg ha jó minőségűek (vastag, erős, sötét színűek) a hajszálak. Ez a mennyiség sem elég azonban az eredeti sűrűséggel való fedéshez Norwood VI -VII fokozatú hiány esetében, hiszen ott a teljes hiány kb. 60-70.000 hajszál. Az adóhelyről kivett hajszálak ott nem nőnek újra (hanem a beültetett részen), tehát itt valamelyest csökken a hajmennyiség. Mivel azonban a kivétel mennyisége csak általában néhány százaléka az eredeti sűrűségnek, ez nem feltűnő, nem zavaró. Eredetileg ritka vagy már többször operált adóhely alacsonyabb hajsűrűsége a műtétnél kinyerhető- átültethető graftmennyiség korlátja lehet.

  Egy adott adóterületről való hajvételnél arra kell ügyelnünk, hogy ne legyünk túl agresszívek, mert ha túl sok hajat távolítanánk el, akkor ez a terület zavaróan megritkulhatna, "molyrágta" (túl ritka, esetleg láthatóan heges) kinézete nem lenne esztétikus. Ez vonatkozik akár az egy, akár több egymás utáni műtét elvégzésére. Ezért az adott hajsűrűséghez viszonyítva ez egy műtéttel kinyerhető legnagyobb graftszám gyakorlatunkban kb. 2500-3000 graft ( kb. 5-7000 hajszál). Ezt a hajmennyiséget kb. 100-120 cm2-re beültetve már hatékony ún. kozmetikai sűrűséget lehet biztosítani.

MÉG TÖBBET TUDHAT MEG AZ ADÓHELY FELHASZNÁLÁSÁRÓL ITT...

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /FUE-FUT-hajveteli-modszerek.html