A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu

S-FUE hajbeültetés, S-FUE hajbeültetési stratégia, a Sikos Klinika innovációja +36203733087

Az S-FUE hajbeültetés  (S-FUE technika, szelektív FUE technika, szelekciós FUE eljárás, szelekciós hajbeültetés, szelekciós FUE hajbeültetés) egy összetett hajbeültetési stratégia. Az S-FUE hajbeültetési stratégia részleteit a Sikos Klinika több mint 25 éves hajbeültetés tapasztalata alapján állította össze. 

S-FUE hajbeültetési stratégia lényege: kevesebb graftban több hajszál, olcsóbb ár

Mit jelent az S-FUE hajbeültetés stratégia ?
Az S-FUE hajbeültetésnél a  hajtüsző egység graftokban a legjobb és legtöbb hajszálat vesszük ki és ültetjük át, így alacsonyabb graftszámmal több hajszálat tudunk biztosítani. Ez együtt jár az adóhely optimális felhasználásával és gyógyulásával. Az adóhelyen lévő hajtüsző egységek (graftok) célzott kiválasztásával (szelekciójával) és az adott páciens haj és fejbőr tulajdonságaihoz igazított speciális technikákkal biztosítjuk az S-FUE hajbeültetési stratégia célkitűzéseit.
Az S-FUE technika ( SZELEKCIÓS HAJBEÜLTETÉS) nem a FUE hajvételi módszer továbbfejlesztett változata, hanem azoknak a technikai megoldásoknak az összessége, amellyel a FUE módszer a legjobb hatékonysággal hajtható végre. Mivel árainkat graftokra adjuk meg, így az S-FUE stratégia előnyösebb díjakat is jelent ( kevesebb graft, több hajszál)! 

A szelekciós eljárás, mindig az adott hajtulajdonságokhoz mérten biztosítható. 

FUE hajbeültetés esetén a sebész mindig műtét célját és a kitűzött tervet legjobban biztosító hajmennyiség átültetésére törekszik. A hajvétel során több fontos szempontnak kell megfelelni:

 1. A legtöbb hajszál kivétele a legkevesebb sebzéssel.
 2. Esztétikai eredmény biztosításához szükséges jó minőségű egységek, sok hajszál kinyerése.
 3. Az adóhely optimális felhasználása és gyógyulásának biztosítása (Donor management)
  (következő hajbeültetéshez elegendő hajszál megőrzése)

 A hajas adottságoktól függően nyilvánvalóan a legtöbb hajat tartalmazó egységek kivételét célozzuk, így érhető el, hogy magas hajszálszámot biztosítsunk egységenként és összességében.  Egy hajtüsző egységben 1-4 hajszál van, tehát egy graftban átlagosan 2-2.4 hajszállal lehet számolni. Ettől lehetnek egyéni eltérések.

 1. A legjobb esztétikai eredményhez finom egységekre (1-2 hajszál) is szükség van, különösen a hajvonal kialakításánál. Ezért a hajkivételnél a szükséges finom graftokat is biztosítani kell ( pl. teljes hajvonal kialításánál kb. 300 egyes graftra van szükség)
 2. Az adóhelyen a természetes hajas megjelenés megtartására törekszünk, illetve több műtét esetében is a megfelelő hajmennyiség megtartására. Ennek érdekében is célzottan és meghatározott rendszerben végezzük a graftvételt
 3. Mindezen célokhoz elengedethetetlen a megfelelő technika alkalmazása és kiemelt gyakorlat
  a/ nagy nagyítás használata, 2-2.5-szeres nagyítás nem elegendő a precíz szelekciós graftvételhez, legalább 4--4.5 szeres, de inkább 6-szoros nagyítás szükséges.
  b/ legjobb FUE körkések ( punchok) alkalmazása. A Cole féle superpunchok alkalmazása a legjobb graftvételt biztosítja. körkések méretét, minőségét mindig
   a szöveti adottságokhoz igazítva választjuk meg. Élvonalbeli technológia, a legújabb FUE hajbeültetési eljárással!
  WAW FUE SYSTEM és a hozzávaló TRUMPET PUNCH a legújabb FUE hajvételi technikai fejlesztés, melynek segítségével még jobb eredményt biztosítunk pácienseinknek!
  c/ preciziós gépi FUE hajvételi technika alkalmazása

S-FUE hajbeültetési stratégia technikai megoldásai

Adóhely S-FUE módszer

SZELEKCIÓS GRAFTVÉTEL, DONOR HAJSŰRŰSÉG KONTROLLÁLÁSA, DONOR HEGEK MINIMALIZÁLÁSA
Ezen a képen az adóhelyen lévő hajtüsző egységek láthatóak, számmal jelölve

1. szám: Két egymás mellett lévő egység, egy 2 hajas és egy 3 hajas. Ha a 3 hajast vesszük ki, akkor egyrészt több hajhoz jutunk, másrészt a 2-es egység jól fedi a mellette keletkező kis hegpontot

5. és 2. szám: ugyanez, csak 1-es és 2-es egységekkel

8-10-11-5 számú hajtüsző egység csoport: a túlzott hegesedés elkerülésére ebből a csoportból csak egy vagy két egységet érdemes kivenni, hogy a mellettük lévő jelzett ill. jelöletlen  egységek a hajas fedést biztosítsák. Mindig hálózatos kivételi modellt alkalmazunk, melynek kiterjedése és sűrűsége nagyban függ rendelkezére álló hajmennységtől ( hajsűrűségtől) illetve a fedéshez szükséges mennyiségtől.

9. szám: vellus ( vékony, puha) hajszál, nem érdemes most kivenni, csak későbbi műtétnél esetleg, ha terminális ( vastag, erős) hajszállá alakul

 

Érdekes lehet még a témában:

Graftok és hajtüsző egységek

Gépi FUE hajbeültetés 

Adóhely felhasználása 

Hegképződés adóhelyen

Hajsűrűség és átültethető hajmennyiség

szelekciós FUE hajbeültetés, S-FUE hajbeültetési stratégia

 

 

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /S-FUE.html