A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Fizetés egészségpénztári számláról is lehetséges!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb FUE hajbeültetés FUE Superpunch késekkel!

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű Cole féle SUPERPUNCH  FUE körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú technikájú gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 20 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos körülmények.

Az adóhely felhasználása hajbeültetésnél

adóhely hajbeültetésnél

 

A fejtető hátsó –oldalsó részén lévő hajat ültetjük át hajbeültetésnél. Ezt a területet nevezzük adóhelynek (donor terület), az innen átültetett haj nem hullik ki az élet folyamán. Az adóhely tulajdonságai jelentősen befolyásolják a hajbeültetés lehetőségeit és sikerességét. A végső ajánlatot a kopaszodás kiterjedtsége és az adóhely lehetőségei alapján tudjuk felállítani. 

Az ábrán az ún. "biztonsági adóhely" kiterjedését láthatjuk. Csak innen lehet kivenni hajat az átültetéshez, ahonnan nem hullik ki a haj később sem. 

 1. Adóhely kiterjedtsége
  Minél nagyobb a hajhiány, annál kisebb lehet az adóhely. Széles adóhelyről több hajat tudunk kinyerni, akár több műtéttel is. Ha az adóhely nem elég széles, lehet, hogy nem tudunk elegendő hajat kinyerni.
 1. Hajsűrűség
  Mindenkinek más a hajsűrűsége, általánosítva kb. 200 hajszál/cm2 ami nagy átlagban 100 hajtüsző egység graftot jelent. Egyénileg a szélső értékekben jelentős eltérés lehet (50-200 között), az adóhely közepén magasabb, oldal felé csökkenő sűrűséggel. Ez egy adottság, amihez az ajánlatot viszonyítani kell.
 1. Hajminőség
  Ez is adottság, a beültetett mennyiséget nem befolyásolja, csak az összhatást. Vékonyabb hajjal kisebb az összhatás. Göndör haj a kunkorodás miatt jobb fedő hatással bír.
 2. Fejbőr minősége
  Nagyon fontos tényező, amely előre pontosan nem megítélhető, csak műtét során. Kellő rugalmasság mellett a FUE hajvétel könnyű, kevés a transzekció, gyors műtét végezhető el. Rugalmatlan, kemény fejbőr esetén sokkal lassabban lehet dolgozni, az emelkedő transzekció veszélye miatt. A fejbőr tulajdonságokhoz csak a műtét alatt lehet alkalmazkodni. Ennek megfelelően kell körkés méretet, forgási sebességet, nyomóerőt választani.
 3. Hegképződés
  FUT csíkvételi eljárásnál vékony vonalas heg marad vissza, melyet "tricho"  varrattal lehet esztétikussá tenni és már 1 cm-es hajban sem látszik.
  FUE hajvétel után visszamaradó kicsiny pontszerű hegek nem láthatóak már rövid hajban sem, kellő tervezéssel a hajsűrűség csökkenése sem látható. 
 4. Kinyerhető hajmennyiség
  FUE hajbeültetés esetén átlagos adóhely nagyságot és hajsűrűséget feltételezve kb. 2500- 3000 graft kinyerésére van lehetőség, egy műtéti napon. Ez az átlagos kb. 2 haj/hajtüsző egység graft arányt feltételezve megfelel kb. 5-6000 hajszálnak. Ez az a mennyiség, amely után az adóhelyen nem marad vissza látható hajhiány, a hegpontokat a meglévő haj jól eltakarja. A hajkivétel hálózatos formában történik, így a fejbőr vérkeringése is jól biztosítható. Erre mindenképpen szükség van a fejbőr regenerálódása szempontjából. Ilyen esetekben biztonságosan lehet második műtétet is végezni szükség esetén.
  Az adóhely túlzott felhasználása  hátrányos lehet:
  - elhúzódó műtét, amely kimeríti a pácienst-orvost egyaránt a hajnövekedés rovására mehet.
  - vérkeringés romlik, emiatt lassú és problémás regeneráció, fokozott hajvesztés a gyógyulási periódusban. és akár bőrelhalás következhet be
  - komolyabb hegesedés alakul ki, amely részben esztétikailag hátrányos, másrészt a további hajvételeket gátolhatja.
  Minden olyan ajánlat, amely 7-8000 graft(!) kivételét célozná egy ( akár 2 napos) műtéttel teljesen irreális és csak a páciensek félrevezetésére alkalmas. Még 7-8000 hajszál kinyerése -átültetése is csak ritkán lehetséges egy műtéttel, csak különleges hajsűrűségnél. Így  3000 graftban 9000 hajszál extrém nagy hajsűrűséget feltételezne, amely a kaukázusi típusú ( tehát a magyar) populáció esetében is igen ritka.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

FUE hajbeültetés kiterjedt kopaszág esetében két műtéttel, 5114 graft, 10568 hajszál átültetése

2016.05.22.

Két lépcsős FUE hajbeültetés nagy hajhiány fedése gépi FUE hajbeültetés technikávalPáciensünk középkorú férfi, Norwood VI. fokozatú hajhiánnyal. Ahogy a képeken látszik ez már kiterjedt kopaszodást...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Minőségellenőrzés, minőség biztosítása hajbeültetés során

2016.01.21.

Minőség ellenőrzés, minőség biztosítása hajbeültetés során.  A Sikos Klinikán végzett  hajbeültetés műtétek során minden lépést többszörösen ellenőrzünk, és minőségi kontrollnak vetünk alá.

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /adohely-felhasznalasa.html