A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu

Sikos Klinka Koronavírus ellen védett létesítmény
COVID-19 Koronavírus fertőzés megelőzési protokoll

Sikos Klinika nagy hangsúlyt fektet a higiénés feltételek teljes körű és biztonságos betartására - a Klinika által kidolgozott eljárási rend (protokoll) tartalmazza egyrészt Klinika egész működésére és környezetére érvényes, eddig is érvényben lévő általános higiénés előírásokat ( infekció protokoll) és a speciális, koronavírus elleni intézkedéseket úgy a klinika munkatársai, mint pácienseire vonatkozóan, azok érdekében és védelmében. Különösen érvényes ez a COVID -19 koronavírus járvány időszakában, hogy a legnagyobb körültekintéssel járjunk el mindenki biztonsága miatt.

Általános intézkedések:

 1. Amennyiben lehetséges, a konzultációkat elsősorban online formában, Skype alkalmazás segítségével bonyolítjuk.  ( Telemedicina)
 2. Személyes konzultációra is van lehetőség, előzetes egyeztetés után, megadott időpontban, egyszerre egy pácienst fogadunk. Ebben az esetben telefonos egyeztetés/e-mail kérdőiv kitöltése után tünetmentes pácienseket tudunk fogadni, akikre belépéskor érvényes a kiemelt klinikai higiénés protokoll (maszkviselés, kézfertőtlenítés, távolságtartás stb.)
 3. A klinikán meglévő Infekció Protokollt a koronavírus járványra való tekintettel kiegészítve alkalmazzuk, ami fokozott higiénés előírásokat és biztonságot jelent pácienseink számára
 4. Az infekció protokoll a klinikai dolgozóira is kötelező, így klinikánkon csak teljesen egészséges és bevizsgált dolgozók végezhetik az általános irodai és orvosi jellegű szaktevékenységeket.

Beavatkozásra érkező páciensek részére:

Kérjük az itt leírtak figyelembe vételére és szigorú betartására:

 1. Kérjük, hogy ÖN beavatkozása előtt legalább 2 héttel  megelőzően tartsa be szociális távolságtartási, kézmosási és arcvédő viselési előírásokat.
 2. Amennyiben a műtétet megelőzően tüneteket észlel, kérjük azonnal jelezze felénk
 3. A klinikára a megadott időben pontosan, lehetőleg egyedül vagy maximum egy kísérővel érkezzen, maszkban. Klinikánkon csak előzetes bejelentkezés/időpont egyeztetés alapján fogadunk egyszerre egy pácienst.
 4. A beavatkozást megelőzően otthonában 3 napig végezzen testhőmérséklet mérést. Amennyiben a hőmérséklete meghaladja a 37 C fokot, kérjük értesítse a klinikát azonnal.
 5. Amennyiben az alábbi tünetek bármelyikét észleli magán, kérjük értesítse a klinikát haladék nélkül:

         
           Gyakori:

Láz (88%)

Száraz köhögés (68%)

Fáradékonyság (38%)

Előfordul továbbá:

Produktív köhögés (33%)

Nehézlégzés (19%)

Torokfájás (14%)

Fejfájás (14%)

Izom- vagy ízületi fájdalom (15%)

Hidegrázás (11%)

Ritka tünetek:

Hányás(5%)
Hasmenés (4%)

 1. A beavatkozáshoz általános labor vizsgálatok szükségesek, ezen kívül egy nappal a beavatkozás előtt végzett negatív koronavírus teszt birtokában van módunk csak és kizárólag a beavatkozás elvégzésére. A teszt elvégzésével kapcsolatos információkat időben pácienseink rendelkezésére bocsátjuk.
 2. A klinikára érkezés után szóban kérdezzük, illetve kérdőívet kérünk kitölteni, amely fontos kérdéseket tartalmaz az Ön általános állapota és esetleges fertőzöttsége kiszűrésére vonatkozóan
 3. Klinikánkon fogadási és tartózkodási protokoll van érvényben, amely magában foglalja a kézfertőtlenítés, maszkviselés, távolságtartás, evés, tisztálkodás és beavatkozás alatti normákat, melyeket pontosan ismertetünk Önnel.
 4. A beavatkozásoknál igénybe vett közlekedő, pihenő/előkészítő, tisztálkodási és műtői helységekben folyamatos fertőtlenítési protokoll van érvényben, melyet minden egyes páciens után kötelező elvégezni
 5. Az adminisztrációs tevékenységet a lehetőségekhez képest online és minél kevesebb személyes részvétellel intézzük.

A klinika munkatársai részére
A klinika munkatársai részére kiemelten érvényes az összes tisztasági, sterilitási előírás, higiénés protokoll betartása.

 1.  rendszeresen COVID szűrés, csak negatív teszt birtokában lehet részt venni a klinika tevékenységében
 2. folyamatosan ellenőrizzük munkatársaink egészségi állapotát, jellemző tünetek  (láz, köhögés, légszomj stb.) esetén azonnal intézkedünk a Klinikáról való eltávozásról és szűrésről
 3. Rendelkeznek és viselik az előírásszerű védőruházatot és védőfelszerelést
 4. A munkába utazásnál és a munkahelyen betartják szociális távolságtartási, kézmosási és arcvédő viselési előírásokat.
 5. A klinikán érvényes tisztasági és higiénés előírásokat (takarítás, fertőtlenítés) a Sikos Klinika infekció protokollja tartalmazza, az érvényes előírások szerint biztosítjuk az állandó tiszta és higiénés körülményeket a klinika egész területén és a betegellátás minden fázisában.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /covid-protokoll.html