A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Legújabb WAW FUE SYSTEM 2.0 technika!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb WAW FUE hajbeültetés Trumpet FUE tűkkel !

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű különleges "Trumpet punch" körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú WAW FUE System gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, EREDETI ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 25 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos, biztonságos ellátás! 

Mire (nem) elég 1000 hajszál beültetése? Mennyi hajat kell átültetni a jó eredményhez?

1000 hajszál beültetése ha röviden akarjuk fogalmazni, nem elég esztétikai hajpótlásra. Hajbeültetés konzultációkon a hozzám forduló paciensek egyik legfontosabb kérdése, hogy mennyi hajat kell/lehet/érdemes átültetni? Természetesen az sem mindegy, hogy ez mennyibe kerül. Ebben a posztban tájékoztató jelleggel összefoglalom, mégis milyen hajmennyiség átültetése javasolható legjobb szakmai tudásom szerint általánosságban a különböző kopaszodással rendelkező érdeklődőknek.

Műtéti díj és hajmennyiség. "Kuponos akciók" problémái.

hajbeültetés előtt után
Hajbeültetés eredménye 2200 graft (kb.4400 hajszál) beültetése után

Az optimális hatáshoz szükséges hajmennyiség és a műtéti díj szoros összefüggésben van egymással. Manapság nagy a szórás az árakban, nehéz eligazodni a kívülálló érdeklődőnek. Ha egy hajbeültetési árajánlat "jólesően" olcsó, vagy a divatos "kuponos akciókkal édesgetik" az érdeklődőket, ez általában csak kis hajmennyiségre vonatkozik és a jó eredményért ennek többszörösét kell- kellene beültetni - többszörös árért, amiről a páciens csak utólag értesül... 
Ha például az ajánlat 1000 hajszálra vonatkozik, ami kb. 500 graftnak felel meg, tudni érdemes, hogy ezzel a mennyiséggel nem lehet érdemleges esztétikai fedést végezni. Így a kupont vásárló szembesülhet azzal, hogy a kupon értékéhez még a többszörösét kell hozzátennie, ha megfelelő pótlást szeretne. 100.000-200.000 Ft-ért sajnos sehol nem lehet komolyabb hajbeültetést végeztetni.  
Még nagyobb meglepetés érheti azt is, aki előzetes vizsgálat és orvosi ajánlattétel nélkül veszi meg a kupont: Utólag kiderülhet, hogy nem alkalmas a műtétre. Ha viszont ilyen pacienst operálnak meg, az csakis az operáló orvosnak előnyös...
Fontos arra is figyelni, hogy az egységár ajánlat hajszálra, vagy graftra vonatkozik, mivel a hajszálalapú díjszámítás drágább árat is jelenthet. 

Beültetendő hajmennyiség becslése különböző kopaszodási állapotokban a Norwood táblázat alapján

Norwood beosztás alapján javasolható szükséges /lehetséges  graft mennyiség (3000 graft felett több műtéttel)
 
Kb. 800,  1000-1200,  1200-1500, 1500-2000+, 1500-2200+, 2000-2500+,                                       2500-3000+,  3000-3500+,  4000-4500+, 5000-6000+,        6000-8000       
Mivel a kopaszodás mértéke, megjelenési formája minden embernél eltérő, a címbeli kérdésre egyéni elbírálás alapján lehet válaszolni. Az általános kopaszodási séma az ún. Norwood beosztás alapján azonban közelítőleg meg tudjuk határozni az egyes esetekben javasolható hajmennyiséget. A Norwood táblázat fokozatai természetesen a valóságban nem mindig érvényesek ezekben a”tiszta” formákban.
Kezdődő kopaszodásnál, Norwood II-III stádiumban is már érdemes minimum kb. 1000-1500 graft beültetésében gondolkozni. (Egy graft átlagosan 2 hajszálat tartalmaz, tehát ez megfelel kb. 2000-3000 hajszálnak). Ennél kevesebb haj beültetése általában nem ad megfelelő sűrűségű hatást. Már jellegzetes, látszódó kopaszodással rendelkező paciensek esetében 1000 hajszál átültetésének többnyire nincs érdemleges hatása. Vékonyabb hajszálak esetén természetesen még több haj beültetése is szóba jöhet. Ugyanakkor ha kisebb, részleges hiány, pl. heges terület fedése a célunk, jó hatással lehet elvégezni 300-500 graft (800-1000 hajszál) átültetését is.
Norwood IV fokozat felett már legalább 2000-2200 graftra van szükség az optimális hatás kialakításához. N.V. fokozatnál vagy ennél nagyobb hiányok esetében, ahol a hiány már 40-50.000 hajszál vagy több, érdemes több műtétben gondolkozni, műtétenként legalább 2500-2800 graft (5000-6000 hajszál) beültetésével.
 
Nemcsak a graftok száma számít
Természetesen ezek a számok csak hozzávetőlegesen értelmezhetőek, hiszen mindenkinek mások a hajas adottságai (pl. hajsűrűség, hajvastagság, hajszín), eltérőek az adóhely tulajdonságai (szélesség, előzetes hegek stb.), melyek mind jelentősen befolyásolják a hajbeültetés tervezését –kivitelezését-hatását. Lehet pl. hogy kevesebb graft, több hajszállal (főleg ha a szálak erősek, vastagok) jobb eredményt ad, mint több graft kevesebb hajszállal és vékony hajjal.
Többek között ezért sincs értelme az interneten található "hajszálkalkulátoroknak" és egyéb számítógépes tervezésnek. Ezek grafikus, mechanikus megoldások, és bár minden földi jóval kecsegtetik a pacienseket, valójában teljes mértékben figyelmen kívül hagyják az adott szituációt, a hajtulajdonságokat és más egyéb testi körülményeket, nem is beszélve a paciens pszichés elvárásairól.
Professzionális javaslat -minőségi végrehajtás: ez a garancia a sikeres hajbeültetés műtétre.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /ezer-hajszal.html