A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Fizetés egészségpénztári számláról is lehetséges!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb FUE hajbeültetés FUE Superpunch késekkel!

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű Cole féle SUPERPUNCH  FUE körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú technikájú gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 20 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos körülmények.

FUT hajbeültetés "csíkvételi módszer" jellemzői

 • Kinek lehet ajánlott a csíkvételi módszer: ezt a hagyományos hajvételi technikát elsősorban akkor alkalmazzuk, ha a páciens sűrű, erős, jó minőségű hajjal rendelkezik az adóhelyen, haját hosszan (legalább 5 cm) viseli és nem szeretné levágatni a műtéthez. A napi gyakorlatban ezért főleg hölgyek, illetve idősebb férfiak esetében alkalmazzuk.
 • FUT csíkvételi módszer megnevezés a hajvétel módját jelenti az átültetéshez: Az adóhely legsűrűbb területén a fej hátsó részéről kb. a fülek felső részének magasságában haránt irányú, hosszú, keskeny csíkot távolítunk el a hajas fejbőrből egyszerű, rutin jellegű, felületes beavatkozással. (FUT hajbeültetés, "strip" technika).  Ennél az eljárásnál csak a csík területét kell kiborotválni, ezért a műtét után közvetlenül sincs nyoma a beavatkozásnak az adóhelyen, mert a meglévő haj hosszúsága takarja a varratvonalat.
  Hajnyírás csak a csík területén csíkvétel előtt Csíkvétel utáni sebzárás vonala Ráfésült hajjal nem látszik a varratvonal
  Hajnyírás csak a csík területén csíkvétel előtt Csíkvétel utáni sebzárás vonala Ráfésült hajjal nem látszik a varratvonal

    

  Csíkvételi hajbeültetés eredménye

 • Az eltávolított fejbőrdarab semmilyen hiányt nem jelent a paciensnek. A fejbőr sebének széleit összevarrjuk, így itt hajhiány nem marad vissza, csak egy vékony, puha hegvonal, ami a hajban később nem észrevehető, nem zavaró hatású. A beavatkozásnak már a műtét után közvetlenül sincs nyoma, hiszen a környező haj teljesen takar.
  FUT csíkvételi műtét hege FUT csíkvételi műtét hege FUT csíkvételi műtét hege
  FUT csíkvételi hajbeültetés utáni hegvonalak képei
 • Már 0.5-1 cm hosszúságú hajban nem látszik a vékony hegvonal ha valaki azonban teljesen levágatja a haját, láthatóvá válhat.
 • Mivel felületi beavatkozásról van szó, a lényegesen mélyebben  fekvő fontos ideg-érképletek sérülése tapasztalt orvos kezében teljesen kizárt!
 • Graftok készítése és beültetése:
FUT fejbőrcsík A csíkot felszeleteljük, először un. szeletet készítünk
Fejbőrcsík kivétel után A csíkot felszeleteljük, először un. szeletet készítünk  
A szelet közelről, jól láthatóak a benne lévő hajtüsző egységek, melyeket kivágva kapjuk a graftokat Az elkészült graftok  
A szelet közelről, a benne lévő hajtüsző egységekkel, melyeket kivágva kapjuk a graftokat Az elkészült graftok  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az eltávolított csíkot ezután haránt irányban nagy nagyítás segítségével felszeleteljük,  apró bőrszigeteket (graftokat) képezünk, amelyek  1-2, esetenként 3-4 hajhagymát (hajtüsző egységeket) tartalmaznak. (innen az angol elnevezés: Follicular unit transplantation – FUT, hajtüsző egység átültetés). Tehát a fejbőrből kivágott hajtüsző egységeket hívjuk graftoknak, ezek kerülnek átültetésre.
Még több kép a csíkvételi módszerről itt található...

Trichophytic (Tricho) varrattal tudjuk elleplezni az adóhely hegét

Tricho varrat ábrázolása, látható hogy nőnek át a hajszálak hegvonalon Tricho varrattal zárt hegvonal ,nem látszik a hajban gyógyulás után

Hajátültetésnél (hajbeültetésnél) az adóhely hegének speciális ellátása, trichophytic varrattal (röviden tricho). Az egyik sebszél széli részén a hámot ferdén végig levágjuk (trimmeljük), így a seb gyógyulása után a hegen keresztül is nőnek hajszálak, annak még jobb elleplezését biztosítandó! Ha így tudjuk egyesíteni a sebszéleket, a heg szinte láthatatlan lesz. Az ilyen módon elkészül hajtüsző egység graftokat korszerű hajátültetésben szokásos eljárással ültetjük be a hajhiányos területre (függetlenül a hajvétel módjától FUT vagy FUE).

A kinyert graftok beültetéséről több részlet  a befogadó nyílások  illetve a graftok beültetése fejezetekben olvasható.

FUT hajbeültetés eredménye 2837 graft átültetése után

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

FUE hajbeültetés kiterjedt kopaszág esetében két műtéttel, 5114 graft, 10568 hajszál átültetése

2016.05.22.

Két lépcsős FUE hajbeültetés nagy hajhiány fedése gépi FUE hajbeültetés technikávalPáciensünk középkorú férfi, Norwood VI. fokozatú hajhiánnyal. Ahogy a képeken látszik ez már kiterjedt kopaszodást...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Minőségellenőrzés, minőség biztosítása hajbeültetés során

2016.01.21.

Minőség ellenőrzés, minőség biztosítása hajbeültetés során.  A Sikos Klinikán végzett  hajbeültetés műtétek során minden lépést többszörösen ellenőrzünk, és minőségi kontrollnak vetünk alá.

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /fut-hajbeultetes.html