A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu

Egy hajbeültetés műtéti nap a Sikos Klinikán 

Hogyan zajlik a hajbeültetés-hajátültetés műtét a Sikos Klinikán? Mi történik Önnel a hajbeültetés műtét alatt?

         

 

Hajbeültetés műtéteinkre jellemző, hogy kevés kellemetlenséggel járó, kis megterhelést jelentő ambuláns beavatkozások, mely után a paciensek hazamehetnek és jó érzésekkel távoznak tőlünk.


Műtéti előkészítés

 • ÉRKEZÉS
  A hajbeültetés műtétek a Sikos Hajbeültetés Klinikán általában reggel 9 órakor kezdődnek, de a klinikára 8 órakor szükséges érkezni, az előkészületek miatt. A késés elkerülésére távolabbról (különösen télen) érkező pacienseknek javasolt már előző nap Budapestre érkezni. Elkészült leleteit hozza magával.
 • ALKOHOL, DOHÁNYZÁS, GYÓGYSZEREK
  Előző nap már ne fogyasszon alkoholt, csökkentse vagy hagyja el dohányzását. Nyugtató éjszakai pihenéséről, alvásról gondoskodjék. Könnyű reggel elfogyasztása otthonról indulás előtt lehetséges és javasolt. Szokásos gyógyszereit, ha vannak, vegye be. Egy héttel a műtét előtt már ne szedjen vérzékenységet fokozó gyógyszert ( pl. Aspirin)
 • ELHELYEZKEDÉS
  Megérkezése után kényelmesen elhelyezkedhet szobájában, elbúcsúzhat kísérőitől. Utána elintézzük az adminisztrációt, ellenőrizzük leleteit, vérnyomását, pulzusát, hőmérsékletét.  Műtéti előkészítésként nyugtató pirulát adunk.
 • MŰTÉTI KIJELÖLÉS
  A fedésre kerülő területet, hajvonalat tükör előtt a pacienssel egyetértésben jelöljük be. Fotókat készítünk a műtét előtti állapotról.
 • HAJNYÍRÁS
  A haj lenyírását 1-2 mm-esre a pácienssel egyezetett módon végezzük el. Az adóhelyet nyírhatjuk teljes egészében (hátul és oldalt), részlegesen vagy csíkban. A befogadóhelyen nem feltétlenül szükséges a hajnyírás (beültetést hosszú hajban is tudunk végezni), de ha ez nem jelent gondot a paciensnek (pl. amúgy is kevés vagy rövid itt a haj) akkor itt is nyírunk. Ez elősegíti a műtét elvégzését, és sokkal fontosabb, hogy így könnyebb és hatékonyabb a műtét utáni fejápolás.
 • MŰTŐBE KISÉRÉS
  A műtőbe a pácienst az általunk adott betegingben, papucsban kísérjük, a műtőben steril textiliával takarjuk be.

FUE egyenkénti kihúzásos műtét menete:

 FUE hajbeültetés hajvétel gépi technikával     
FUE hajbeültetés gépi hajvételi technikával, paciens hason fekvő helyzetben a graftok kinyerésekor  
 •  DÉLELŐTT: FUE HAJVÉTEL
  ÉRZÉSTELENÍTÉS
 • Fertőtlenítés után érzéstelenítjük az adó, majd később a befogadó területet. A helyi érzéstelenítéshez alkalmazott injekciók beadása kevés kellemetlenséggel, kis fájdalommal jár, de csak kb. 5 percet vesz igénybe a teljes műtéti időből. A műtét alatt és után nincs semmilyen fájdalom!
 • HAJVÉTEL
  Ön hason illetve oldalán fekszik a hajvétel alatt. Ez a szakasz kb 2-3 órát tart, szükség esetén pihenőkkel.  (Minden híreszteléssel szemben ilyenkor sajnos nem lehet olvasni vagy tv-t nézni...) A kivett FUE graftokat összeszámoljuk és csoportosítjuk hajtartalmuk alapján
 • BEFOGADÓ NYLÁSOK ELKÉSZÍTÉSE
  A befogadóhelyen kb. 30-45 perc alatt elkészítjük a nyílásokat, amelyekbe a graftokat ültetjük
 • EBÉDSZÜNET
  Ezután kb. fél órás ebédszünet következik, ezalatt kényelmesen elfogyaszthatja az Ön által korábban kiválasztott ebédet, melyet a klinika biztosít.
 • DÉLUTÁN: GRAFTOK BEÜLTETÉSE
  Ebédszünet után az implantáció (graftok beültetése) következik félülő helyzetben: behelyezzük az elkészült nyílásokba a kivett graftokat kb. 2-3 óra alatt. A műtét teljes hossza általában 6-7 óra, de természetesen függ az átültetésre kerülő graftok mennyiségétől.
 • FEJKÖTÉS, MŰTÉT UTÁNI TANÁCSADÁS
  A beavatkozás után egy napos fejkötést helyezünk fel, mellyel otthonába távozhat, fejápolási és általános tanácsokkal ellátva.

  FUE módszerrel klinikánkon egyedülálló módon óránként akár 800-1200 teljes, jó minőségű graft kinyerését is tudjuk biztosítani nagy gyakorlatunk alapján.  Egy műtéti napon egy páciensnél így átlagosan kb. 1500-3000 graft ( kb. 3000-6000 hajszál) kerülhet átültetésre kb.  5-7 óra tiszta műtét idő alatt. Ezzel a paciens műtőben töltött idejét minimálisra csökkentjük, és a graftok a lehető legrövidebb időt töltik szervezeten kívül. 

FUT csíkvételi műtét menete:

 • Az előkészítési szakasz megegyezik a FUE hajvételi eljárásnál leírtakkal, kivéve a hajvágást. Ennél a műtétnél csak a vételi csík területén nyírunk hajat és a befogadó területen sem szükséges.
 • Fertőtlenítés után a az adóterületen a kivételre kerülő fejbőrcsík területét érzéstelenítjük injekciókkal. Ez kb. 5-6 percet vesz igénybe és utána már teljes a fájdalommentesség a műtét egész ideje alatt. Eltávolítjuk a fejbőrcsíkot és a sebzést zárjuk. (Hason fekvő helyzet, kb. 30 perc)
 • Érzéstelenítés után elkészítjük a befogadó nyílásokat, majd  a graftokat behelyezzük az elkészült nyílásokba. (Kényelmes félülő helyzetben kb. 3-4 óra). A csík feldolgozása ( graftok elkészítése) közben folyamatosan történik.

Hajbeültetés után

Hajbeültetés (hajátültetés) műtét befejeztével turbánszerű fejkötést helyezünk fel, melyet másnap el lehet távolítani és fejápolást, langyos vízzel fejmosást kell végezni. 5-6 napig csak ezt a fejmosást javasoljuk, ezután már ujjakkal lehet finoman tisztítani a fejbőrt és segíteni a pörkök leválását. Pontos utasításokat műtétkor adunk pacienseinknek.

Hajbeültetés -ahogy egy páciens látja

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hajbeultetes-hogyan-zajlik.html