A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu

Hajbeültetés nőknek hajnyírás nélkül! Eredményes hajátültetés női kopaszodás esetén Sikos Klinika

Hajbeültetés nőknek hajnyírás nélkül, sikeresen ! Hölgyek esetében is lehetséges a hajtüsző egységekkel történő hajátültetés (hajbeültetés), ugyanúgy lehet dúsítani a hajkoronát, mint férfiaknál. Nők esetén gyakran magas homlok ellen, nagy homlok ellen, túl magas hajvonal kiegészítésére, hajvonal feltöltésére alkalmazható teljesen természetes hatással a hajbeültetés.
hajbeültetés, kombinált FUT (csíkvételi) +FUE (egyenkénti kivételi) technikával
hajbeültetés női páciensünknek kombinált FUT (csíkvételi) +FUE (egyenkénti kivételi) technikával .
A hajhiány besugárzás után alakult ki. Összesen 2716 graft, 4871 hajszál került átültetésre.

TELEFON: +36203733087                    E-MAIL:  info@sikos.hu

NINCS SZÜKSÉG HAJNYRÁSRA, MERT OLYAN TECHNIKÁVAL DOLGOZUNK, AMELLYEL SOK HAJAT TUDUNK ÁTÜLTETNI, DE NEM KELL HAJAT VÁGNI! 

hajátültetés, hajbeültetés női diffúz hajhiány esetén. Műtét előtt hajátültetés, hajbeültetés női diffúz hajhiány esetén. Műtét után
női hajbeültetés

Hajbeültetés nőnek műtét előtt

Hajbeültetés nőnek műtét után       Sikos Klinika paciense 

Hajvonal feltöltés magas homlok esetén. Ritkuló fejtetőn hajdúsítás.

Mikor javasolható hajbeültetés nőknek:
 • Öröklött, női kopaszodás okozta hajhiányok pótlása
 • Elülső hajvonal feltöltés, kiegészítés. Magas homlok eltüntetése, hajvonal lejjebb hozása
 • Más eredetű hajhiány (pl. műtét, sérülés, besugárzás után, hegek fedésére)

Feltételek női hajbeültetés, női kopaszodás esetén:
Hajbeültetést nőknek főleg akkor javasolunk, ha megfelelő a hajminőség és a hajsűrűség az adóterületen és a paciens vállalja az esetleges hajritkulással járó átmeneti időszakot. Ha azonban vállaljuk a hajbeültetést, akkor jó eredményt is tudunk elérni.

Hölgyek esetében a kopaszodás (nőies kopaszodás) mindig sokkal több elkeseredést okoz, mint férfiaknál- érthető módon.  Sajnos a hajbeültetést nem mindig tudjuk javasolni számukra, a szövegben részletezett 
korlátozó tényezők miatt. Nem akarjuk téves elvárásokkal hitegetni elkeseredett nőpacienseinket!  
A Sikos Hajbeültetés Klinikán a lelkiismeretes hozzáállás és a szakmai felkészültség a garancia, hogy amennyiben a hajbeültetés nőknek javasolható, akkor sikeres is lesz!

Hajbeültetés nőknek: hölgypaciensek esetében az általános kívánalmakon kívül néhány egyéb fontos szempont is mérlegelés tárgyát képezi.

 • Női kopaszodás esetén gyakran túl ritka az adóhelyen is a haj.
  A női kopaszodásnál általában jellegzetesen a fejtetői területen különböző kiterjedésű és mértékű ún. diffúz hajritkulás jelentkezik, akár már a paciens 20-as éveiben is. Ez azt jelenti, hogy az adott területeken a haj különböző mértékben ritkul, vékonyodik, de elszórtan valamilyen mennyiség mindig megmarad. Ha a hajszálak gyengülése és kihullása  az adóterületre is kiterjed, az alacsony hajsűrűség gyakran nem teszi lehetővé a műtéti pótlást (hajátültetés, hajbeültetés nőknek). Azaz technikailag a hajbeültetés műtét elvégezhető lenne, csak kevés lenne az elérhető hatás.  Ezen a körülményen úgy tudunk esetleg javítani, ha FUE kihúzásos hajvételi hajbeültetés technikával dolgozunk.  Ilyenkor kevésbé számít, hogy ritka az adóhely, és a teljes biztonsági adózóna rendelkezésünkre áll. Ezekben az esetekben azonban számolni kell az adóterületen lévő haj teljesen rövidre borotválásával, ami hölgyek esetében sajnos ritkán lehetséges.
  Hölgyek esetében ezért általában FUT csíkvételi hajbeültetés technikával dolgozunk, mert ehhez nem kell leborotválni a hajat és a visszamaradó vékony hegvonal a hölgyek hosszú hajában nem látszik.  A FUT csíkvételi módszer korszerű és eredményes eljárás, minden tekintetben természetes és megbízható eredmény lehet vele elérni.
 • Részleges hajnyírással lehet FUE hajbeültetést (hajvételt) is végezni, így a meglévő hosszú haj eltakarja a leborotvált adóhelyet. Ilyenkor általában kb 1000-1500 graft ( kb.2000-3000 hajszál) átültetésére van lehetőség, amely elég lehet meghatározott esetekben. A képeken halántéktáji hiány, hajvonal kiegészítést végeztünk FUE hajbeültetéssel. Az adóhelyen látszik a műtét előtt lenyírt rész, illetve a ráfésült haj.
 • A leírt körülmények miatt ismétlő (sűrítő) műtét szükséges lehet női hajbeültetés esetében.
Halántéktáji háromszögek feltöltése, hajvonal kiegészítés FUE hajbeültetéssel hölgy páciensnél.

Hölgypáciensünknek halántéktáji ritkulását oldottuk meg szép, sűrű eredménnyel, FUE hajbeültetéssel. Az adóhelyen a hosszú hajben részleges hajnyírást végeztünk, amelyet a visszafésült haj rögtön eltakart, hajhiány nem látszott.

Átmeneti hajvesztés lehetséges hajbeültetés után

Fontos azt is tudni, hogy nőknél a műtét okozta stressz következtében a meglévő, de már gyengébb hajszálak a hajbeültetést követően átmenetileg kihullhatnak (de ez nem törvényszerű), melyek az átültetett hajszálakkal egyidőben nőnek vissza, azaz kb. 3 hónap pihenést követően. Ezért a hajbeültetés műtét utáni kb. 6-8 hónapos időszakban akár ritkább is lehet a haj, mint előtte, de ez később teljesen rendeződik.

 
Heges hajhiány pótlása, hajvonal feltöltés nőknek hajbeültetéssel.

Különleges lehetőség a magas homlokú hölgyek számára, hogy a hajvonalat ki tudjuk egészíteni, lejjebb tudjuk hozni hajbeültetéssel, teljesen természetes módon. Utána lehet hátrafésült frizurát viselni!  Sok női paciensnek születése óta magas a hajvonala, emiatt panasza a túl magas homlok, a nagy homlok. Nagyon szép eredményeket lehet elérni hölgyeknél hajbeültetéssel hajvonal kiegészítésénél, hajvonal lejjebb hozatalánál, túl magas homlok fedésére, hajvonal feltöltéssel. Ehhez a műtéthez jellemzően kb. 2000-2400 graftra (kb. 4000-5000 hajszálra) van szükség átlagos hiány esetében , ezzel a hajmennyiséggel teljes fedés valósítható meg. Értelemszerűen ennél kisebb hajmennyiség (pl. 1000 hajszál) nem adhat jó megoldást.

Arcon történt műtétek utáni hajhiány, heges hajhiány fedését is természetes eredménnyel tudjuk biztosítani (pl. arcplasztika utáni halántéktáji heg, ritkulás). Heges hajhiány pótlása, hajvonal kiegészítés, hajbeültetés nőknek sikeresen!

Magas, ritka női hajvonal pótlása hajbeültetés előtt Magas, ritka női hajvonal pótlása hajbeültetés hajátültetést után  
Hiányos, túl magas női hajvonal finom pótlása, lejjebb helyezése.  Hajbeültetés előtt Hiányos, túl magas női hajvonal finom pótlása, lejjeb helyezése.  Hajbeültetés után

Hiányos, túl magas női hajvonal pótlása hajbeültetéssel.

Két eset a Sikos Klinika pacienseiből

FUE HAJBEÜLTETÉS NŐKNÉL. Hajvonal előrehozás nőknek

Természetesen van lehetőség FUE technikával is hajbeültetésre nők esetében is, ilyenkor az adóhelyen hajnyírásra van szükség, de a befogadó területen nem szükséges levágni a hajat.
Esetünkben magas hajvonal előrehozását végeztük el  2437 graft 4706 hajszál beültetésével. 
női hajbeültetés FUE technika

női hajbeültetés FUE technika

női hajbeültetés FUE technika adóhely
Az adóhelyről készült képeken mutatjuk az eredeti állapotot műtét előtt, közvetlenül műtét
után, egy héttel műtét után és 1 évvel női hajbeültetés műtétje után

Trakciós alopécia -húzásos hajhiány

Különleges eseteknek számít, ha ún. trakciós alopécia - húzásos kopaszság miatt jelentkezik hajhiány: ha a paciens huzamos ideig erősen hátrafésült hajat hord, vagy hajhosszabbítás miatt erős húzásnak vannak kitéve a hajszálak. A hajszálakra gyakorolt folyamatos húzás miatt keletkezik hajhiány, kopaszodás. A trakciós alopécia jól kezelhető hajbeültetéssel.

Trichotillomania

Ha valaki kényszeresen húzkodja ki a saját hajszálait, ezt hívjuk trichotillomaniának. Hátterében pszichés problémák állnak, elsősorban nőknél fordul elő. Ha hosszabb ideig áll fennt, akár jelentős kopaszodáshoz vezethet. Az állapot műtétileg, hajbeültetéssel jól rendezhető, de a beavatkozást csak akkor érdemes  elvégezni, ha az illetőnél már hosszabb ideje bizonyítottan nem áll fennt a kényszeres hajhúzás.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hajbeultetes-noknek.html