A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Legújabb WAW FUE SYSTEM technika!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb FUE hajbeültetés FUE Superpunch késekkel!

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű Cole féle SUPERPUNCH  FUE körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú technikájú gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 20 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos körülmények.

Lehetnek szövődményei a hajátültetésnek?

A hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) műtéti beavatkozás, így lehetnek szövődményei. Ezek azonban ritkán fordulnak elő, és enyhe mértékűek az esetek túlnyomó többségében. Elsősorban a gyulladásos jellegű elváltozások jelenhetnek meg, de a hajas fejbőr rendkívül jó vérellátása miatt enyhe formában. A pattanásszerű elváltozások, melyek a beültetett graftok mellett alakulhatnak ki, kiürítésük (egyszerű letörlésük) után spontán gyógyulnak. A fedési területen bőrpír kialakulása természetes, a regeneráció jele, néhány hétig csökkenő mértékben állhat fenn, majd elmúlik. Ha a bőrpír huzamosabban fennáll, esetleg kisebb duzzanat kiséri, akkor külső kezelés és/vagy antibiotikus kezelés szükséges lehet. Így a gyulladás jól kezelhető és biztonsággal elmulasztható. Az időben és megfelelő módon végzett kezelés után a hajhagymák működése zavartalan, a későbbi hajnövekedés a felületes gyulladástól függetlenül normál módon zajlik.

Ritkán a beültetési területen, egyes esetekben az adóterületen a meglévő hajszálak átmeneti ritkulása is előfordulhat (ún."shock loss" ), de ezek a hajszálak az átültetett hajjal egy időben újra kinőnek. Ennek a jelenségnek a műtéti stressz az oka, és a fejbőr vérkeringésének regenerálódásával a helyzet spontán rendeződik. Csíkvételi műtéteknél ritkán mégis előfordulhat (főleg ha több hajátültetés- hajbeültetés műtétre kerül sor), hogy az adóhely hege szélesebb lesz, ekkor később hegkorrekció, vagy a hegbe hajbeültetés FUE módszerrel jöhet szóba. Érzéseltérés, túlérzékenység vagy érzéketlenség átmenetileg jelentkezhet, de ez teljesen regenerálódik 1-2 hónapon belül. Viszketés, rövid ideig kevés fájdalomérzés is jelentkezhet a befogadó és az adóterületen, de ezek a jelenségek spontán megszünnek rövid idő alatt.

Az átültetett graftok nem megtapadása megfelelő kíméletes és kidolgozott technika alkalmazása mellett teljes mértékben elkerülhető. A jó hajnövekedéshez szükséges, hogy az átültetésre kerülő follikuláris egységek- hajtüszők ne sérüljenek meg a kivétel –feldolgozás során. A hajvétel- feldolgozás során az ún. transzekció, azaz a graftok- hajtüsző egységek átmetszése- sérülése különböző mértékben elkerülhetetlen. A meghatározott módon sérült graftokból egyáltalán nem, vagy csak gyengébb hajnövekedés várható a sérülés mértékétől függően. A hajbeültetés műtét során némi technikai veszteség elkerülhetetlen, de ha ez kb. 5% , az érdemben nem befolyásolja a műtét eredményét. A transzekciós arány nem befolyásolja a műtét közvetlen eredményét, hiszen a hajnövekedést nem produkáló átmetszett graftok nem kerülnek beültetésre. A transzekció jelentősége inkább az adóhely szempontjából számít, túl magas arány csökkenti adóhely sűrűségét, illetve a későbbi műtétek során felhasznáható hajmennyiséget. Ezért van jelentősége, hogy a transzekciós arányt alacsonyan tartsuk.
Igen ritka az ún. arteriovenosus shunt kialakulása, ami halántéktájon vastagabban megjelenő kis ereket jelenti. Ez apró beavatkozással nyomtalanul kezelhető.
Szintén rendkívül fontos az elülső hajvonal természetes hatásának kialakítása, melyhez szükség van az operáló orvos megfelelő szintű felkészültségére. Ennek hiányában rendkívül zavaró lehet, ha a hajvonal nem éri el a kívánt természetes hatást.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

FUE hajbeültetés kiterjedt kopaszág esetében két műtéttel, 5114 graft, 10568 hajszál átültetése

2016.05.22.

Két lépcsős FUE hajbeültetés nagy hajhiány fedése gépi FUE hajbeültetés technikávalPáciensünk középkorú férfi, Norwood VI. fokozatú hajhiánnyal. Ahogy a képeken látszik ez már kiterjedt kopaszodást...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hajbeultetes-szovodmenyek.html