A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Fizetés egészségpénztári számláról is lehetséges!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb FUE hajbeültetés FUE Superpunch késekkel!

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű Cole féle SUPERPUNCH  FUE körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú technikájú gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 20 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos körülmények.

Hajhullás, hajritkulás, kopaszodás, kopaszság okai

Hajhullás oka, hajhullás kezelése, kopaszodás okai, kopaszodás kezelése

A hajritkulás, kopaszság, kopaszodás, hajhullás, hajvesztés leggyakoribb formája az örökölt,  ún. férfias típusú kopaszodás,(örökletes kopaszodás, örökletes hajhullás) orvosi nyelven androgén alopécia. Ehhez hasonló a diffúz ritkulással járó női kopaszodás. Az alopécia kopaszságot jelent, az androgén kifejezés pedig arra utal, hogy ez a folyamat a férfi nemi hormonok közvetítésével zajlik.

Ez a típusú kopaszodás genetikailag kódolt, öröklődő, sokszor nem feltétlen csak apáról fiúra száll, hanem akár távolabbi rokontól is eredeztethető, nők is örökíthetik, örökölhetik. Az ún. miniatűrizáció folyamán, amely több növekedési cikluson keresztül zajlik le,  a hajszálak folyamatosan elvékonyodnak, elszíntelenednek. Az érintett hajszál elveszíti tartását, átmérője folyamatosan csökken és a miniatűrizáció végül a hajhagyma működésének teljes megszűnésével és elhalásával zárul. Erre a típusú hajhullás, kopaszodás állapotra jellemző a kifejlődése: leggyakrabban a halántéktájon, két oldalon háromszög formában kezdődik, az elülső hajvonal lassan húzódik hátra, és a forgótáji hajvesztés, hajhullás kiterjedésével lassan találkozik a két kopaszodó zóna a fejtetőn. Az alábbi ún. Norwood táblázat ( Norwood skála) szemlélteti a leggyakoribb kopaszodási formákat.

A férfias  kopaszodás előfordulhat nőknél is, itt elsősorban a fejtetőn négyszög alakban diffúz ritkulásban nyilvánul meg. A fejbőr zsírosodása, korpásodása része ennek az állapotnak, a faggyúmirigyek több és kóros minőségű váladékot termelnek. A kopaszodás kifejlődése, kialakulása, lefolyása, a hajritkulás, hajhullás, hajvesztés sebessége, ritmusa, mennyisége egyénileg igen eltérő, de sokszor jellegzetes formában zajlik. A hormonális eredetnek megfelelően kezdődhet már 18 éves kor körül, és ha agresszív, akár már 22-24 éves korra teljes hajhiányt eredményezhet. Másoknál később kezdődhet, lassabban alakulhat ki és csak részleges hiány fejlődik ki. Mai ismereteink szerint a férfias kopaszodás külső vagy belső kezeléssel érdemben nem befolyásolható, legfeljebb kialakulását lehet átmenetileg valamelyest lassítani.

Az ismert és szakmailag elfogadott hajhullás ellenes gyógyszeres kezelések ( minoxidil, finasteride stb.) hatása ha egyáltalán, akkor egyénileg, és eltérő módon nyilvánulhat meg. A hatás hajhullás ütemének csökkentésében, a vékonyodó hajszálak vastagodásában jelentkezhet, de új haj növekedését nem idézik elő. Így érdemi megoldás csak a hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) műtéttől várható.

Legújabb kezelési lehetőség: Acell/PRP kezelés hajhullás ellen, hajbeültetés eredményének fokozására

Szerzett kopaszság, hajhiány, hajhullás alakulhat ki műtéti beavatkozás, gyógyszeres kezelés, betegség, baleseti sérülés, égés, műtét stb. következtében. Ez az állapot lehet átmeneti (reverzibilis), de ha a hajhiány megmarad, akkor műtéti hajpótlás válhat szükségessé.  Ezekben az esetekben szintén eredményesen végezhető el a hajátültetés (hajbeültetés) megfelelő feltételek esetén, illetve alkalmazhatjuk az eljárást más sebészi módszerekkel kiegészítve (pl. lebenyes fedés) (Bővebben lásd hajas fejbőr elváltozások műtétjeinél ) Szükség esetén a megfelelő speciális műtéti módosításokat kell alkalmaznunk. Így pótolható például égési sérülés után haj, szemöldök, szempilla.

VIDEO: Sikos dr. a TV2 Mokka adásában nyilatkozik az örökletes kopaszodással kapcsolatos legújabb felfedezésről

 

 

 

Vannak férfiak, akik szégyellik, vannak, akik vállalják, és vannak, akik büszkék a kopaszságukra. Egy amerikai kutató az örökletes hajhullás okát kereste, és most úgy tűnik, rá is bukkant. Az ellenszer ugyan még nincs meg, de a jövőben elképzelhető, hogy őssejtes terápiával kezelhető lesz a hajhullás. A Mokka habbal vendége Dr. Sikos Géza hajbeültetés-specialista és Németh Lajos meteorológus.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

FUE hajbeültetés kiterjedt kopaszág esetében két műtéttel, 5114 graft, 10568 hajszál átültetése

2016.05.22.

Két lépcsős FUE hajbeültetés nagy hajhiány fedése gépi FUE hajbeültetés technikávalPáciensünk középkorú férfi, Norwood VI. fokozatú hajhiánnyal. Ahogy a képeken látszik ez már kiterjedt kopaszodást...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Minőségellenőrzés, minőség biztosítása hajbeültetés során

2016.01.21.

Minőség ellenőrzés, minőség biztosítása hajbeültetés során.  A Sikos Klinikán végzett  hajbeültetés műtétek során minden lépést többszörösen ellenőrzünk, és minőségi kontrollnak vetünk alá.

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hajhullas-okai.html