A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Legújabb WAW FUE SYSTEM 2.0 technika!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb WAW FUE hajbeültetés Trumpet FUE tűkkel !

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű különleges "Trumpet punch" körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú WAW FUE System gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, EREDETI ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 25 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos, biztonságos ellátás! 

Igen lényeges előrelépés a hajklónozásban
2013. október 22.

Egy napokban kiadott friss közlemény szerint a New York-i Columbia Egyetem tudósai kísérletben először tudták új emberi haj növekedését előidézni tenyésztett emberi hajhagyma (ún. dermális papilla) sejtekből.

Előzmények:

A tudósok a legutóbbi időkben már képesek voltak a hajhagyma növekedési részét, az ún. dermális papillát kinyerni, tenyésztve sokszorosítani és ezt a bőrbe juttatva szőrnövekedést indukálni (előidézni), de csak egerekben. Az új kísérleti eljárás a „hair follicle neogenesis” (szó szerinti fordításban hajtüsző újrateremtés) nagy lehetőség, hogy megoldást biztosítson a jelenlegi hajbeültetési eljárások egyik fő problémájára, nevezetesen, hogy az esetek túlnyomó többségében csak korlátozottan áll rendelkezésre átültethető hajmennyiség.

Mi volt a kisérlet és milyen új felfedezést tettek?

Az új laboratóriumi technológia a tenyésztés egy eddig komoly akadályát oldotta meg. Az eddig lapos felületen végzett tenyészetekben az emberi papilla sejtek nem voltak képesek aggregálódni, azaz összetapadni, így nem is alkottak működő hajtüszőt. Az áttörést a sejtek háromdimenziós tenyésztése hozta el, amelynél a sejtek jeleket tudnak adni egymásnak, így formálva új hajat. A háromdimenziós tenyészetet egy ravasz megoldással hozták létre: a tenyészetet cseppekben helyezték petri csésze lapos felületére, majd megfordították. A lógó cseppek alján tömörülve a papilla sejtek már képesek voltak összetapadni. A közleményben leírt kísérletben az emberi papilla sejteket ezen módon történő tenyésztés után emberi bőrbe injektálták, amely bőrt aztán egerek hátára ültettek be. 7 esetből 5-ben kaptak megfelelő szőrnövekedést. 

Mire jó ez a felfedezés? Lehet-e alkalmazni emberben?

A follikuláris neogenesis technológia természetesen további fejlesztést igényel, amíg klinikailag alkalmazható lesz. Ezzel viszont azok számára is lehetséges lesz a hajbeültetés, akik eddig nem is gondolhattak erre, hiszen az új eljárás segítségével néhány száz hajtüszőből sok ezret lehet majd tenyészteni és beültetni. Az eljárás lényege, hogy a kinyert papilla sejteket laboratóriumban, sejttenyészetben sokszorosítják, majd a fejbőrbe juttatva a bőrsejteket szőrnövekedésre serkentik és normál szőrzetnövekedés alakul ki.

A cikk szerzői, Dr. Angela M. Christiano (maga is körülirt kopaszodásban szenved), Colin Jahoda, PhD, és Claire Higgins, PhD régóta meghatározó tudósok a hajklónozás terén folyó kutatásoknak, de eme felfedezésük példa nélküli. Ha ennek alapján néhány év múlva valóban elérhető lesz a „hajklónozás”, akkor ez nagyon sok ember számára jelent majd segítséget, nemcsak a férfias kopaszodás eseteiben, hanem baleseti, égési sérültek, vagy más krónikus állapotban pl. heges kopaszodásban szenvedőknek.

Irodalom

Higgins, C.A., Chen, J.C., Cerise, J.E., Jahoda, C.A., Christiano, A.M.: Microenvironmental reprogramming by three dimensional culture enables dermal papilla cells to induce de novo human hair-follicle growth. PNAS, 2013; doi: 10.1073/pnas.1309970110.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hajklonozas-uj-eredmeny.html