A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu

Hajbeültetés hajszálanként vagy graftonként? Melyik előnyösebb a műtéti díj kiszámolásánál?

A hajbeültetés után érdeklődőket jelentősen megzavarhatják az eltérő információk, hogy hajszálak vagy graftok száma szerint érdemes mérni a hajbeültetés eredményességét, illetve árát. Az igazság megismeréséhez kétfelől kell megközelítenünk a kérdést, mivel a műtét sikeressége és díja (bár szorosan összefüggő, mégis) két különböző dolog.
1. Mi az eredményes hajbeültetés technikai garanciája: graftok, vagy hajszálak átültetése?
2. Graft vagy hajszálalapú elszámolás előnyös a paciens számára?  

hajbeültetés előtt és után1 ./  A felkészült és lelkiismeretes orvos mindig a természetes formában növekvő hajtüsző egység graftokat veszi ki és ülteti át, mert csak ez garantálja a teljes, minőségi hajnövekedést. (Ezt tükrözi a korszerű hajátültetés elnevezése is Follicular Unit Extraction /FUE/ - Hajtüsző Egység Kihúzás) Ezért fontos ellenőrizni, hogy ki végzi a hajbeültetést, rendelkezik-e a megfelelő szakképesítéssel és gyakorlattal.
A hajszálak a fejbőrben egymástól jól elkülönülő élettani egységeket képező kis kötegekben, hajszálcsoportokban, azaz hajtüsző egységekben nőnek. Egy -egy ilyen hajszálcsoport  általában 1-2-3, ritkábban 4-5 hajszálat (hajtüszőt) tartalmaz, átlagosan egy graftban két hajszálat találunk. Graftnak nevezzük az adóhelyről kinyert, hajtüsző egységeket (hajszálakat-hajhagymákat) tartalmazó kicsiny bőrszigeteket.  A jó hajnövekedéshez szükséges, hogy az átültetésre kerülő follikuláris egységek- hajtüszők ne sérüljenek meg a kivétel –feldolgozás során. Ha szakmailag téves megfontolás alapján kivételkor a fejbőrből nem hajtüsző egységeket (graftokat), hanem hajszálakat egyenként emelnek ki (pl. túl kicsi – 0,75 mm-nél kisebb az alkalmazott körkés átmérője, félrevezetően fogalmazva ún."hajszálankénti vagy részleges hajszálak- szétbontott hajtüsző egységek" szerint), akkor pl. 2000 graft (kb. 4000-5000 hajszál) helyett csak kb. 2000 hajszál kerül kivételre! Ilyenkor persze gyengébb hajnövekedés is várható, mivel nem a teljes hajtüsző egység kerül kivételre-beültetésre.

2. / A műtéti díj megállapítása egyaránt lehetséges átültetett graftok vagy a bennük lévő hajszálak száma szerint is, ez csak egyszerű számtani kérdés. A lényeg az, hogy a végső összeg az átültetett hajmennyiségtől illetve az egységdíjtól függ. Ezért nagyon fontos annak tisztázása, hogy az egységdíj hajszálra, vagy graftra vonatkozik. 
A hajbeültetés során a kivett graftokat a bennük lévő hajszálszám alapján csoportosítjuk, így mindig pontosan tudjuk, hány hajszálat ültetünk át. Pl. ha az egyik klinikán egy graft díja (két hajszállal) 300 Ft, a másik klinikán egy hajszál díja 300 Ft, akkor egyértelműen a hajszál alapú elszámolás lesz drágább, de ez elvileg lehet akár fordítva is, más egységárakkal - bár erre érthetően nincs példa.... 
Másik példa: 2000 graft kerül kivételre és átültetésre, amely 5000 hajszálat tartalmaz. Nagyon nem mindegy, hogy 2000-szer vagy 5000-szer kell az egységnyi díjat számolni!

A Sikos Klinikán sok hajat ültetünk át, gyorsan, biztos hatással, jó áron! 

Hasznos tudnivalók még a témában:

A/  Az egyes klinikákon nagyon sokfajta elszámolási rendszer van, melyeket különböző akciók tarkítanak. Sokszor nagyon alacsony árakkal "édesgetik" az érdeklődőket, de ez általában csak kis hajmennyiségre vonatkozik és a jó eredményért ennek többszörösét kell beültetni - többszörös árért, amiről a páciens csak utólag értesül...

B/ Sajnos van olyan hamis, félrevezető állítás is, hogy a graft alapú számolásnál a klinika nem lenne érdekelt magas hajszál tartalmú graftok átültetésében. Mintha egy futó nem lenne érdekelt abban, hogy első legyen a versenyben, vagy egy mesterszakács, hogy csak főzzön, de nem számít hogy ízlik -e az étele vagy nem...
A sikeres eredményeket felmutató klinika, orvos természetszerűen mindig érdekelt a jó hatás elérésében, mely egyaránt érdeke neki és páciensének és amelyet csak teljes szakmai elkötelezettséggel lehet elérni. Ennek alapja a hajtüsző graftok teljes épségben való átültetése, enélkül nincs jó eredmény!  A Sikos Klinikán sok graftban akár 3-4 hajszálat is átültetünk, így kevesebbet fizet- többet kap! 20 éves tapasztalat!

C/  A jó hajnövekedéshez szükséges, hogy az átültetésre kerülő follikuláris egységek- hajtüszők ne sérüljenek meg a kivétel –feldolgozás során. A hajvétel- feldolgozás során az ún. transzekció, azaz átmetszés miatt a sérült graftokból egyáltalán nem, vagy csak gyengébb hajnövekedés várható. A műtét során némi technikai veszteség elkerülhetetlen, de ha ez 5% alatti, az érdemben nem befolyásolja a műtét eredményét. Minőségi eredményt nyújtó klinikán, mint a Sikos Hajbeültetés Klinikán a transzekciós arány 5 % alatti!
Teljes abszurditás, ha egy vállalkozás "többfajta" FUE eljárást ajánl ( eltérő árakon, természetesen!), "saját módszerüket a legdrágábban, a máshol elítélt "túlhaladott FUE módszert" legolcsóbban, hogy akinek kevesebb pénze van annak is lehessen ajánlatot tenni... Miért kínálnak rosszabbnak tartott módszereket, amikor tudják a legjobbat?! A válasz az, hogy mindig ugyanaz a FUE hajvétel történik, csak más néven és más áron...

D/ A végső eredményt jelentősen befolyásolják a paciens adottságai. Nyilvánvaló, hogy ebből a szempontból jelentős egyéni különbségek vannak a hajszálak minőségének, sűrűségének tekintetében. Ezért a Sikos Klinikán minden érdeklődőnél személyre szabott ajánlatot teszünk, félrevezetés nélkül, vagy éppen nem javasoljuk a műtétet. Jól érthető, hogy vastag, erős, sötét hajszákkal sokkal jobb összhatást érhetünk el, mintha ugyanazt a hajmennyiséget ültetjük át, de a hajszálak vékonyak, puhák, világosak.

F/Kinyerhető hajmennyiség
FUE hajbeültetés esetén átlagos adóhely nagyságot és hajsűrűséget feltételezve kb. 2500- 3000 graft kinyerésére van lehetőség, egy műtéti napon. Ez az a mennyiség, amely után az adóhelyen nem marad vissza látható hajhiány, a hegpontokat a meglévő haj jól eltakarja. A hajkivétel hálózatos formában történik, így a fejbőr vérkeringése is jól biztosítható. Erre mindenképpen szükség van a fejbőr regenerálódása szempontjából. Ilyen esetekben biztonságosan lehet második műtétet is végezni szükség esetén. Az adóhely túlzott felhasználása igen hátrányos lehet:
-elhúzódó műtét, amely a hajnövekedés rovására mehet, és kimeríti a pácienst-orvost egyaránt.
- vérkeringés romlik, emiatt lassú és problémás regeneráció, fokozott hajvesztés a gyógyulási periódusban. és akár bőrelhalás következhet be
- komolyabb hegesedés alakul ki, amely részben esztétikailag hátrányos, másrészt további hajvételeket gátolhatja.
Minden olyan ajánlat, amely 7-8000 graft(!) kivételét célozná egy ( akár 2 napos) műtéttel teljesen irreális és csak a páciensek félrevezetésére alkalmas. Még hajszálszámban is csak ritkán van lehetőség ilyen hajmennyiség kinyerésére, esetleg különleges hajsűrűség esetén.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hajszal-vagy-graft.html