A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu

Graftok és hajtüsző egységek

A sikeres hajbeültetés titka

Tudja meg mi jelent a GRAFT, amit átültetünk:

A hajas fejbőr nagyon közeli vizsgálatakor jól látható, hogy a hajszálak egymástól jól elkülönülő élettani egységeket képező kis kötegekben, hajszálcsoportokban, azaz hajtüsző egységekben nőnek. Egy -egy ilyen hajszálcsoport általában 1-2-3, ritkábban 4-5 hajszálat (hajtüszőt) tartalmaz. A hajtüsző egységek között lévő bőrben nincs hajszál. Graftnak nevezzük az adóhelyről kinyert, hajtüsző egységeket (hajszálakat-hajhagymákat) tartalmazó kicsiny bőrszigeteket. (Graft: élő szövet, szövetdarab, amely átültetésre kerül) FUE hajbeültetés -FUT hajátültetés során tehát az 1-4 hajszálat tartalmazó hajtüsző egységeket, mint graftokat ültetjük át.

hajátültetés hajbeültetés hajtranszplantáció

Fejbőr közelről, a hajszálak 1-4 hajszálat tartalmazó kötegekben nőnek, ezek a hajtüsző egységek

Kéthajszálas graftok

Két hajszálas hajtüsző egység graft hosszmetszeti képe (átültetésre előkészítve)

Follikuláris egység   keresztmetszeti képe

A hajtüsző egység szövettani képe, a kerek egységek a hajszálak, mellettük faggyúmirigy részletek és kötőszöveti elemek

follikuláris egység graftok

FUE eljárással kinyert hajtüsző egység graftok

A Sikos Klinikán végzett prémium minőségű FUE hajbeültetés sikerének biztosítéka: A Sikos Hajbeültetés Klinikán egyenkénti kihúzással vagy a fejbőrcsík feldolgozásával nyert graftok alkalmazásával, ultrafinom technikával végzett hajátültetés műtéteinkkel egyformán hatékony hajnövekedést és sikeres műtéti eredményt tudunk biztosítani pacienseinknek. Korszerű technikákkal és kiemelkedő hajbeültetési sebészi tapasztalattal dolgozunk.
Milyen a minőségi hajbeültetés és milyen a nem természetes hatású hajbeültetés? Nézze meg itt!

  • Nagy mennyiségű haj átültetésére alkalmas módszerek alkalmazása.
  • A hajtüsző egység graftokat teljes épségben ültetjük át
  • Precíz technikával a legtöbb hajszálat biztosítjuk graftonként

A hajtüsző egységek önálló anatómiai-fiziológiai egységek, amelyeket teljes épségben kell átültetni, mert csak így lehet biztosítani az átültetett hajszálak teljes értékű növekedését! Ezt csak megfelelő felkészültséggel, gyakorlattal és technikával rendelkező műtéti team tudja biztosítani.
Ezért azok a módszerek, amelyek nem veszik figyelembe ezt a tényt, kockáztatják a műtét elérhető sikerességét. Más szóval lesz hajnövekedés, de mennyiségében és/vagy minőségében gyengébb mértékben, mint a teljes, ép egységekkel dolgozó FUT- FUE technikánál. Ez a veszély elsősorban a "szálankénti" vagy a "részleges hajszálak" átültetését propagáló módszerek esetében áll fent!
A jó hajnövekedéshez szükséges, hogy az átültetésre kerülő follikuláris egységek- hajtüszők ne sérüljenek meg a kivétel –feldolgozás során. A hajvétel- feldolgozás során az ún. transzekció, azaz a graftok- hajtüsző egységek átmetszése- sérülése különböző mértékben elkerülhetetlen. A meghatározott módon sérült graftokból egyáltalán nem, vagy csak gyengébb hajnövekedés várható a sérülés mértékétől függően. A hajbeültetés műtét során némi technikai veszteség elkerülhetetlen, de ha ez kb. 5% , az érdemben nem befolyásolja a műtét eredményét. A transzekciós arány azért nem befolyásolja a műtét közvetlen eredményét, mert a hajnövekedést nem produkáló átmetszett graftok nem kerülnek beültetésre. A transzekció jelentősége inkább az adóhely szempontjából számít, túl magas arány csökkenti adóhely sűrűségét, illetve a későbbi műtétek során felhasznáható hajmennyiséget. Ezért van jelentősége, hogy a transzekciós arányt alacsonyan tartsuk.

Sikos Klinika mindent megtesz az elérhető legjobb eredmény és teljes hajnövekedés érdekében. Hajnövekedési eltérés csak ritkán és kismértékben fordulhat elő, de ilyenkor természetesen vállaljuk szakmai felelősségvállalásunk keretében korrekciós műtét elvégzését.

 

Hajszálak mérete: 56 -100 mikrométer (0,056 -0,1 mm)

Hajszálak szélessége: 56 -100 mikrométer (0,056 -0,1 mm)

Szőr -hajtüsző (follikulus) felépítése

Szőr -hajtüsző (follikulus) felépítése

1. A FUE hajbeültetés jó eredménye csak akkor biztosítható, ha teljes hajtüsző egységeket veszünk ki és ültetünk át. Tehát nem „szálankénti” beültetést kell végezni, mert akkor nem vagy nem teljes értékű hajnövekedést kaphatunk.
2. A hajszálak egyes embereknél különböző vastagságúak, így átmérőjük eltérő, kb. 0.05 -0.1 mm között van. A hajszálat körülvevő szövetek képezik a hajtüszőt (follikulus). Egy átlagos hajtüsző átmérője kb. 0.42 mm, két hajszálas hajtüsző egység átmérője kb. 0.8 -1 mm.
3.
hajtüsző egység
A FUE hajvételnél a hajtüszőket speciális mikro-körkésekkel (FUE tűkkel) vágjuk ki. Mivel a hajtüsző egység 0.8-1 mm -es, túl kicsi, pl. 0.5 -0.6 mm átmérőjű körkéssel biztosan nem lehet épben eltávolítani a két hajszálas hajtüszőt. Általánosságban a legkisebb jól alkalmazható körkés átmérője 0.7 mm, a legnagyobbé 0.9 -1 mm.
4. Az alkalmazásra kerülő tű méretét mindig az adott paciens adottságainak megfelelően választjuk meg. Mikrokamerával mérjük fel a paciensek adóhelyén a hajszálak vastagságát, az esetleges göndörség fokát, a hajtüszők nagyságát, sűrűségét, a fejbőr adottságait stb. Ennek alapján döntjük el a kihúzás megoszlását, illetve hogy milyen típusú, méretű körkéseket (egy paciensnél akár többfajtát is) szükséges alkalmaznunk a műtét során.
5. A választandó tű méretének természetesen nincs, és nem is lehet jelentősége a műtét díj megállapításakor. (Hogyan is kerülhetne többe a vékonyabb FUE tűvel végzett műtét, amikor éppen az az alkalmas eszköz? Vagy miért ajánlanánk valakinek más tűt, amikor tudjuk, hogy neki mi a jó? Nem vezetjük félre a pacienseinket azzal, hogy a kisebb tű jobb eredményt és kisebb hegesedést jelent)
6. FUE műtét után az adóhelyen pontszerű hegek maradnak vissza, melyek még rövid hajban sem látszanak.
A FUE tűkkel ejtett sebzések körkörösek, ezért még az 1 mm-es körkés sem hagy nagyobb heget, mint kisebb társai.
7. A sikeres FUE hajvételhez és műtéti eredményhez nem elég éppen a "vékony tű" vagy a SAFE SYSTEM használata! A teljes hajnövekedéshez szükséges ép hajtüsző kivételhez számos műtéttechnikai részlet is igen fontos , így pl. a megfelelő kivételi mélység, iránytartás, forgási sebesség, forgatási hatás valamint a graft kivételekor a kihúzási erő, irány, pontosság stb. Ezen kívül a beültetésnél is nagyon sok körülményt kell még biztosítani a sikeres és természetes hajbeültetési eredményhez.
Minden egyes páciens más minőségű adóhellyel rendelkezik, amely jelentősen befolyásolja egy adott hajbeültetés eredményét. Ez alatt értjük az adóhely kiterjedtségét, a hajsűrűséget, a hajszálak minőségét, a fejbőr tulajdonságait.
FUE graftok

FUE egyenkénti kihúzásos módszerrel nyert graftok

FUT graftok

FUT csíkvételi módszerrel nyert, a csíkból kimetszett graftok

A képeken jól látszik, hogy FUT vagy FUE hajbeültetés módszer alkalmazása esetén a Sikos Klinikán egyforma, teljesen életképes minőségű graftokat tudunk kinyerni a megfelelő gyakorlattal és hozzáértéssel végzett precíz végrehajtás esetén. A hajszálak épek, bőven találunk a follikuláris egységek körül tápláló szöveteket és a hajnövekedéshez nélkülözhetetlen faggyúmirigyeket.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hajtuszo-egysegek.html