A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu

A paciensek korrekt tájékoztatásról, web oldalak szerepe

Egyes vállalkozások, különösen az újonnan indulók hangzatosan "legekkel" próbálják elnyerni a figyelmet (legkorszerűbb, legjobb, legnépszerűbb, legsikeresebb stb.).  A paciensek számára azonban az eredmények számítanak. Egy klinika, egy orvos tevékenységét csak az eredményein keresztül lehet és érdemes megítélni.

Javaslat az érdeklődőknek: KERESSENEK MINDIG FÉNYKÉPEKET! A végső megmérettetést mindenképpen az eredmények jelentik, azok pedig önmagukért beszélnek. Lehetőség szerint győződjenek meg, hogy a bemutatott képek valóban a klinika saját anyagát képezik.

Ha megfelelő tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező klinika ( mint a Sikos Hajbeültetés Klinika) web oldalára látogat az érdeklődő, vagy személyes konzultáció során tájékoztatják, a fénykép - videógaléria csak akkor lehet meggyőző, ha valóban jól értékelhető eredményeket tud felmutatni és sokféle kopaszsággal, hajhiánnyal, hajviselettel és hajtulajdonsággal bíró operált paciens között az érdeklődő saját problémájához hasonló eseteket is találhat. Ehhez pedig kellő nagyságú pacientúra eredményeivel kell rendelkezni, amelynek kialakítása több év kitartó munkája során lehetséges csak (feltételezve persze, hogy a klinika valóban saját eredményeit használja fel...)

Sajnos, akik kezdő praxissal rendelkeznek, és minden szempontból érdekük, hogy minél többet operáljanak, könnyen abba a hibába esnek, hogy„túlígérik” magukat, vagy éppen nem kellő körültekintéssel tájékoztatják a pácienseket. Ilyen esetekben fordul elő, hogy a műtét eredménye csalódottságot és elégedetlenséget vált ki a páciensből.

Mi lehet kevésbé vonzó az interneten keresők számára?

Ha szép a web oldal külalakja, de kevés vagy rosszul értelmezhető az információ a beavatkozásokról, vagy a műtéteket végző orvosról, orvosokról, az igen zavaró lehet. Az is lehet, hogy bár a beavatkozásokról a honlapon értékelhető leírást olvasunk, csak éppen mellette nincsenek ott az orvos/ klinika saját beteganyagáról készült képei. A fényképek (ha vannak!) hányaveti, rögtönzött beállítása a kellő odafigyelés hiányát jelezhetik, vagy éppen a fotógaléria részleges vagy teljes hiánya teszi kétségessé, hogy van -e bemutatható, értékelhető beteganyag, műtéti eredmény. A saját tevékenység ismertetése és annak valódi szakmai tartalma adja a hiteles megjelenést. Nagyon sajnálatos és saját magára negatív hatású, ha egy vállalkozás ehelyett (vagy ennek hiányában) más klinikák becsmérlésével próbálja saját magát eladni.

Természetesen mindig az érdeklődőkre van bízva, hogy kikkel kerülnek kapcsolatba, de ezekben az esetekben érdemes fokozott körültekintéssel eljárni. Sajnos sok honlapon, feltűnő helyen magyartalan szóhasználatot, fogalmazásokat (rossz fordítás!!), vagy komoly helyesírási hibákat is találunk (pl. gyakori eset: utána két n-el !) Ez is azért elgondolkoztató kell, hogy legyen...

Orvosválasztás után

Ha az érdeklődő már kiválasztotta kihez megy konzultációra, javasolt, hogy bátran mérje fel, hogy a sebész rendelkezik-e a szükséges szakképzettséggel, gyakorlattal, mennyire tapasztalt az adott eljárás alkalmazásában, van-e érvényes engedélye magánpraxis folytatására, illetve a vállalt eljárás elvégzésére. Kongresszusi részvételt, továbbképzéseket igazoló diplomák bizonyíthatják az orvos rendszeres, naprakész felkészültségét, tájékozottságát.

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /korrekt-tajekoztatas-interneten.html