A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Legújabb WAW FUE SYSTEM 2.0 technika!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb WAW FUE hajbeültetés Trumpet FUE tűkkel !

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű különleges "Trumpet punch" körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú WAW FUE System gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, EREDETI ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 25 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos, biztonságos ellátás! 

Minőségi hajbeültetés biztosítása a Sikos Hajbeültetés Klinikán

Az általunk végzett hajbeültetés műtétekre teljes szakmai felelősséget vállalunk!

 • Nagy mennyiségű haj átültetése - biztos hajnövekedés, minimális sérülési arány
 • Rövid műtéti idő - gyors hajvétel gépi FUE technikával 
 • Graftonként magas hajszálszám - kiváló hajas megjelenés. 
 • Dús hajvonal kialakítása művészi igényességgel
 • 20 éves tapasztalat, kiemelkedő gyakorlat
 • Nemzetközileg elfogadott legújabb hajbeültetés technikák alkalmazása
 • Állandó, egyenletes, precíz technikai végrehajtás
 • magánklinika megfelel a legmagasabb szintű magyar és európai követelményeknek úgy szakmai szempontból, mint építészeti és esztétikai összhatás szempontjából. Célunk az volt, hogy hideg kórházi légkör helyett nagyon otthonos, kényelmes és barátságos körülményeket teremtsünk.

Minőség ellenőrzés, minőség biztosítása hajbeültetés során

 A Sikos Klinikán végzett  hajbeültetés műtétek során minden lépést többszörösen ellenőrzünk, és minőségi kontrollnak vetünk alá.

 1. Először a fejbőrből történő kimetszés módját, technikai paramétereit állítjuk be, hogy az adott fejbőr és hajtulajdonságokhoz igazodva az optimális technikát alkalmazzuk. Ez magába fogalja a megfelelő FUE tű (punch tű, FUE kés) kiválasztását, az alkalmazott forgási sebesség, behatolási mélység, behatási erő kiválasztását.
  A Sikos Klinikán legalább 20-30 fajta FUE tű áll rendelkezésünkre, éles, féléles, tompa és fogazott kivitelben valamint többfajta méretben 0.75 mm- től 1.05 mm átmérőig.
  FUT-csíkvételi műtétnél a csík feldolgozása során végezzük el a graftok minőségellenőrzését.
 2. Graftok tárolása és kezelése
  A kivett graftokat hűtött élettani oldatban tároljuk és kezeljük. A graftok kiszáradása elhalásukhoz vezet, a kiszáradt graftból nincs hajnövekedés. Egy graft kb 3-6 mm hosszú, kb. 1 mm-nél keskenyebb igen pici, hajszálakat tartalmazó szövethenger. A hajszálakat körülvevő vékony szövetréteg (amelynek épsége graftok túléléséhez és megfelelő hajnövekedéshez elengedhetetlen), nagyon sérülékeny, szabad levegőn már 10-20 másodperc alatt véglegesen károsodhat)
 3. Graftok számolása és szortírozása
  A kivett graftokat a műtét során nagy nagyítással ellenőrizzük, folyamatosan számoljuk és hajszálszám szerint csoportosítjuk. Ennek alapján tudjuk a műtét végén, hogy mennyi graftot ültettünk be és ennek milyen hajszáltartalma volt. (A hajszálak számát nem lehet előre meghatározni!)
 4. Graftok minőségének ellenőrzése, minőség biztosítása
  A graftok számolása során egyben azok minőségét is ellenőrizzük, a nem megfelelő minőségűeket külön tesszük, ezek természetesen nem kerülnek beültetésre
 5. Graftok minőségének megőrzése beültetési fázis alatt
  Ilyenkor továbbra is elsőrendű a graftok nedvesen tartása, illetve beültetésnél az atraumatikus kezelés.
 6. műtéti idő szintén nagyon fontos részben a páciens kényelme szempontjából, másrészt törekedni kell a graftok testen kívüli idejének csökkentésére.

 

Hajnövekedés, hajbeültetési eredmény biztosítása - milyen feltételekkel, milyen eredmény biztosítható?

Tényezők, amelyek befolyásolják a hajbeültetés eredményességét, adóhely hajmennyiség és kopaszság összefüggései, hajszálak minősége és sok egyéb fontos tény- tudjon meg többet itt!!

Folyamatos továbbképzések, újítások alkalmazása. Kimagasló nemzetközi tapasztalat, magas felkészültség és szakmai színvonal biztosítása.

Sikos doktor, a klinika vezetőjének szakmai tapasztalata itt ellenőrizhető
Angliai tevékenysége alapján Sikos dr. belépett az angol hajbeültetési társaságba, ahol 2014-ben rendes tag volt. A társaság pontos neve: British Association of Hair Restoration Surgery ( Haj Helyreállító Sebészet Brit Egyesülete).  A BAHRS a hajhelyreállításra specializálódott orvosok és tudósok non-profit egyesülete.

A BAHRS tagjai szigorú etikai kódex és szakmai protokoll szerint végzik munkájukat. Ezek a dokumentumok a BAHRS web oldalán megtekinthetőek .

CODE OF CONDUCT

PROFESSIONAL STANDARDS FOR HAIR TRANSPLANT SURGEONS

Természetesen ezeket az elveket Sikos dr. a magyarországi hajbeültetési tevékenységében is maximálisan követi. 

 • Milyen a minőségi hajbeültetés és milyen a nem természetes hatású hajbeültetés? Nézze meg itt!

KÉRJEN ONLINE KONZULTÁCIÓT!

Életre szóló hajnövekedés 

 • Az általunk átültetett haj nem hullik ki az élet folyamán, mert csak az ún. biztonsági adóhelyet használjuk hajvételhez. Az itt lévő hajszálak nem érzékenyek a hormonális hatásokra, és ezt a tulajdonságukat megőrzik az átültetés után is.
 • A teljes hajtüsző egység grafttal történő hajátültetés után a legjobb minőségű hajat biztosítjuk Önnek a kopaszodó terület fedésére.
 • Biztosítjuk az előzetesen megtervezett graftszámot és az ezzel elérhető hajas megjelenést. Eltérés esetén természetesen vállaljuk korrekciós műtét elvégzését.
 • Tekintse meg fényképsorozatunkat egy FUE hajbeültetés-hajátültetés műtéten átesett paciens gyógyulásáról és új hajáról!
 • A képek egyes paciensek esetében elért eredmények, az aktuális eredmények eltérőek lehetnek.

Hajátültetés, hajbeültetés előtt Hajátültetés, hajbeültetés után Hajátültetés, hajbeültetés előtt Hajátültetés, hajbeültetés után

Hajátültetés, hajbeültetés kiterjedt Norwood V. fokozatú hajhiány esetén.

Fejbőr közelről, a hajszálak 1-4 hajszálat tartalmazó kötegekben nőnek, ezek a hajtüsző (follikuláris) egységek

Két hajszálas hajtüsző 
(follikuláris) egység graft

Hajszál vagy graft? Mit is kell átültetni és ez mit jelent? Mi a minőségi hajbeültetés kulcsa?
Tudja meg mi jelent a GRAFT, amit átültetünk:
A Sikos Hajbeültetés Klinikán hajszálakat valójában nem egyenként ültetjük át, hanem a fejbőrben természetesen előforduló hajtüsző egységekben . Ezeket hívjuk orvosi névén graftoknak. A graft egy igen kicsiny szövethenger, mely általában 1-3, ritkábban 4-5 hajszálat tartalmaz és a körülvevő, a túléléshez, megfelelő hajnövekedéshez elengedhetetlenül fontos szöveteket.  (Csak "hajszálak" átültetésével nem lehet megfelelő hajnövekedést elérni!)
A Sikos Klinikán egy átlagos hajbeültetés műtétnél 1000-2000-3000 graft felhasználásával (az egyéni hajsűrűségtől függően) kb.2000-4000- 6000 hajszál, de lehetőség szerint ennél több is átültetésre kerül! Mindig arra törekszünk, hogy az optimális és lehetséges hajmennyiséget racionális műtéti díjért, teljes eredményességgel ültessük át. (Pl. a legtöbb graftot ültetjük át ami lehetséges, vagy éppen nem ajánlunk több graftot beültetni, ha valakinek nincs szüksége rá!)

Hajbeültetés során sok többhajszálas graftot ültetünk át -tehát arányosan több hajat kap kisebb díjért.
Ha Ön összehasonlítást végez az egyes hajbeültetést kínáló klinikák árai között, mindenképpen figyeljen arra, hogy az ajánlott műtéti díj valójában mekkora hajmennyiség átültetésére vonatkozik, illetve graftokra (teljes follikuláris-hajtüsző egységekre) vagy félrevezetően hajszálszámra, vagy "szétbontott" hajtüszőkre vonatkozik-e, így ugyanis  Önnek többet kell fizetnie a műtétért!
Példa: 2000 graft kerül kivételre és átültetésre, amely 5000 hajszálat tartalmaz.  Nagyon nem mindegy, hogy 2000-szer vagy 5000-szer kell az egységnyi díjat számolni!
2000 hajtüsző egységből csak  úgy lehet 5000 hajszál- egységet kapni, ha ketté vagy háromba vágják a graftokat, "szétbontják" a hajtüsző egységeket, így lehet "felszorozni" a díjazásra kerülő egységek számát! Természetesen az utólag elvágott-szétbontott hajtüsző egységekből nem is lehet megfelelő hajnövekedést kapni!
Máshogy fogalmazva: ha hajszálanként vagy "szétbontott" egységenként kalkulálják a a műtéti díjat sokkal többe kerülhet egy hajbeültetés, ráadásul kisebb lehet a hajnövekedés

 

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /minoseggarancia.html