Kérdés: két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés ?

Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!

Indoklás:

Mit jelent az egy vagy több napos hajbeültetés?

Ez a fogalom átalában a FUE hajvételi technikával végzett beavatkozásoknál merül fel. Egy napos műtéteknél általában 5-7 óra alatt kinyerjük a hajszálakat (graftokat) az adóhelyről, és utána beültetjük őket a hajhiányos területre. 
2 (vagy 3 ) napos műtét esetén minden nap ugyanez a folyamat zajlik le ( kivétel, beültetés) csak több napra elosztva, változó időtartammal naponta ( kb. 3-6 óra)

  1. Két napos műtéttel nem lehet több hajat kinyerni az adóhelyről, mint egy napos műtéttel.

Sokan azt gondolják, ha egy nap alatt meghatározott mennyiséget lehet átültetni, akkor a több nap alatt ennek a többszörösére van lehetőség. Ez nem így van.

Az adóhely felhasználása műtétenként és összességében is véges.

Egy hajbeültetés műtéttel általában kb. 3000 graftot ( kb. 6-7000 hajszálat) lehet kinyerni az adóhelyről. (Természetesen ezt sok minden befolyásolja, de ez nem a mostani téma tárgya) Ezt lehet egy nap alatt és lehet két vagy több nap alatt megtenni, de a kinyerhető-átültethető hajszálak száma nem növekszik a műtéti napok számával.
Megfelelő technikai felkészültség esetén egy nap alatt teljes biztonsággal elvégezhető nagy hajmennyiség átültetése. Ha ehhez a megfelelő gyakorlat nem áll rendelkezésre vagy eleve több nappal terveznek, a műtét sikeressége szempontjából az sem hátrányos önmagában.

2. Több napos hajbeültetés több kellemetlenséggel jár

Több napos hajbeültetési műtétek esetén a páciensnek minden nap be kell mennie a klinikára, minden nap újra injekciózzák (érzéstelenítik) és minden napon át kell esnie a műtét minden fázisán, tehát számára ez olyan, mintha 2-3 napon keresztül minden nap külön műtétet kapna- mint ahogy így is van.

Még több információ a témában itt olvasható