Kérdés: két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés ?

Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!

Indoklás:

Mit jelent az egy vagy több napos hajbeültetés?

Ez a fogalom átalában a FUE hajvételi technikával végzett beavatkozásoknál merül fel. Egy napos műtéteknél általában 2-3 óra alatt kinyerjük a hajszálakat (graftokat) az adóhelyről, és utána beültetjük őket a hajhiányos területre (szintén 2-3 óra alatt)
2 (vagy 3 ) napos műtét esetén minden nap ugyanez a folyamat zajlik le ( kivétel, beültetés) csak több napra elosztva, változó időtartammal naponta.

  1. Két napos műtéttel nem lehet több hajat kinyerni az adóhelyről, mint egy napos műtéttel.

Sokan azt gondolják, ha egy nap alatt meghatározott mennyiséget lehet átültetni, akkor a több nap alatt ennek a többszörösére van lehetőség. Ez nem így van.

Az adóhely felhasználása műtétenként és összességében is véges.

Egy hajbeültetés műtéttel általában maximálisan kb. 3000 graftot ( kb. 6-7000 hajszálat) lehet kinyerni az adóhelyről. (Sokszor csak ennél kevesebbet, ritkán többet. Természetesen ezt sok minden befolyásolja, de ez nem a mostani téma tárgya). Ezt lehet egy nap alatt és lehet két vagy több nap alatt megtenni, de a kinyerhető-átültethető hajszálak száma nem növekszik a műtéti napok számával.
Megfelelő technikai felkészültség esetén egy nap alatt teljes biztonsággal elvégezhető nagy hajmennyiség átültetése. Ha ehhez a megfelelő gyakorlat nem áll rendelkezésre vagy eleve több nappal terveznek, a műtét sikeressége szempontjából az sem hátrányos önmagában.

2. Több napos hajbeültetés több kellemetlenséggel jár

Több napos hajbeültetési műtétek esetén a páciensnek minden nap be kell mennie a klinikára, minden nap újra injekciózzák (érzéstelenítik) és minden napon át kell esnie a műtét minden fázisán, tehát számára ez olyan, mintha 2-3 napon keresztül minden nap külön műtétet kapna- mint ahogy így is van.

Még több információ a témában itt olvasható