A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

HU | EN | DE | RU | FR | ES

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
 • HAJPLUSZ+ hajbeültetés rendszer!

  Egy napos FUE hajbeültetés,
  akár 5-6000 hajszállal

  6-7 óra tiszta műtéti idő alatt eredményes, természetes hatású hajbeültetést biztosítunk Önnek előnyös díjért:  FUE hajbeültetés alacsony áron+ 10% engedmény! Legújabb WAW FUE SYSTEM 2.0 technika!

 • Wayne Rooney hajbeültetése

  Wayne Rooney hajbeültetése...

  A Sikos Klinikán Ön ugyanazt az eredményes FUE hajbeültetést kapja, mint Rooney!
  Különbség: Nálunk ez a műtét lényegesen olcsóbb és sokkal rövidebb!

 • Legújabb FUE hajbeültetés nálunk

  Legújabb WAW FUE hajbeültetés Trumpet FUE tűkkel !

  Sikos Klinikán a legjobb minőségű különleges "Trumpet punch" körkéseket alkalmazzuk  a legújabb technikájú WAW FUE System gépi FUE hajbeültetéseinknél.

   
 • Hajbeültetés referenciáink meggyőzőek

  Referenciáink meggyőzőek!

  SOK  KÖZELI, EREDETI ÉLES KÉPEN láthatja nemzetközi szintű eredményeinket. 
  Több mint 25 éves tapasztalat, hiteles tudás, barátságos, biztonságos ellátás! 

Hány graftra ( hajszálra)  van szükségem, ha a kopaszságomat, kopaszodásomat el akarom tüntetni?

A kérdés jogos, de a hajbeültetés lehetőségeinek korlátai miatt jellegzetes megközelítésből lehet csak válaszolni.

  
 
 
 

1. Mennyi az átültethető maximális hajmennyiség?

Hajátültetésnél csak azt a hajmennyiséget tudjuk felhasználni, ami az adóterületen a rendelkezésünkre áll, ez pacienseként igen eltérő lehet. Az adóhely felhasználhatósága nemcsak összességében, de műtétenként is korlátozott és véges. Annak megítélése, hogy kinél milyen mennyiség kivétele lehetséges, egyedi elbírálás tárgya (az adóhely sűrűsége és a hajminőség alapján). Általánosságban az adóhely összesen kb. 6000-8000 hajtüsző egység (kb. 10 -15- 18.000 hajszál) kinyerésére lehet alkalmas (természetesen több, egymástól legalább 6-8 hónap különbséggel végzett műtét sorozattal), de ez a mennyiség sajnos nem mindig áll rendelkezésre. Azonban 5- 6000 grafttal (kb. 12.000 hajszál) már nagyobb kiterjedésű kopaszság (Norwood IV-V) is jól fedhető vizuálisan- főleg ha jó minőségűek (vastag, erős, sötét színűek) a hajszálak. Arra azonban ez a mennyiség sem elég, hogy Norwood VI -VII fokozatú hiányt az eredeti sűrűséggel fedjünk, hiszen ott a teljes hiány kb. 60-70.000 hajszál.

FUE hajbeültetés módszernél a biztonsági adóhelyről technikailag kinyerhető hajtüsző egység mennyiség általában 2000-3000 (kb. 4000-6000 hajszál) graft ami kinyerhető. Az adóterületen arra kell ügyelnünk, hogy ne legyünk túl agresszivek, mert ha túl sok hajat távolítanánk el, akkor ez a terület zavaróan megritkulhatna, "molyrágta" kinézete  nem lenne esztétikus. Ez vonatkozik akár az egy, akár több egymás utáni műtét elvégzésére.  7-8000 graft átültetésének javaslata teljesen irreális, csak a páciensek félrevezetésére való. Csíkvételi műtétnél az eltávolított csík területén lévő hajmennyiséget lehet átültetni,  a rendelkezésünkre áll. (Átlagban ez szintén kb. 2000-3000 graft, kb. 4-6000 hajszálat jelent). A csík mérete tetszés szerint nem növelhető, hiszen akkor nem tudnánk a fejbőr sebet feszülésmentesen zárni.

Az esetek egy részében azonban ennél több haj hiányzik a fejtetőről. Mivel így nem áll módunkban egy műtéttel az eredeti hajsűrűséget helyreállítani, illetve nagyobb hiány esetén a teljes hajhiányos területet fedni, így mindig vizuális eredményben, hatásban kell gondolkodnunk, illetve figyelembe kell vennünk több műtét elvégzésének a lehetőségét. Azonban már egy (megfelelő indikációval elvégzett) hajbeültetés is döntő változást jelent a kiindulási állapothoz képest!

Javaslom, hogy ne higgyenek az interneten található "hajszálkalkulátoroknak" és egyéb számítógépes tervezésnek. Ezek grafikus, mechanikus megoldások, és bár minden földi jóval kecsegtetik a pacienseket, valójában teljes mértékben figyelmen kívül hagyják az adott szituációt, a hajtulajdonságokat és  más egyéb testi körülményeket, nem is beszélve a paciens pszichés elvárásairól.

2. Hány graftot érdemes legkisebb mennyiségként beültetni?

Norwood III fokozattal vagy annál kisebb hajhiánnyal jelentkező paciensnél, főleg fiatal korban kérdésként merül fel, hogy kisebb mennyiség átültetését érdemes-e elvégezni. Véleményem, közel 20 éves tapasztalatom szerint esztétikai hajpótlásról  kb. 1200-1500 graft (kb. 2000-3000 hajszál), vagy e feletti mennyiség esetén beszélhetünk. Kisebb graftszám (néhány 100) alkalmazása általában értelmetlen, mert csak nagyon kevés fedő-pótló hatása van. Azonban olyan esetben, ha kisebb, részleges hiány vagy ritkulás pótlása a célunk, adott esetben sikeresen, jó eredménnyel  lehet elvégezni 300-500 graft átültetését is.

Norwood skála graftokkal

hajbeültetés blog

Akciós hajbeültetés árak! 

Alacsony árak, hajszálanként 135 Ft-tól!

10 % kedvezmény a teljes műtéti díjból!
Iratkozzon fel a hírlevelünkre és Ön jogosult lesz  igénybe venni a  kedvezményeket!
Hírlevél feliratkozás itt!

Hajbeültetés túl fiatalon - vigyázat!

2017.09.30.

Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sok 17 -19- 22 éves fiatalember, akik észlelik többnyire öröklődő, az átlagosnál nagyobb mértékű hajhullásukat...

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Szeborrea és hajbeültetés

2017.09.19.

Gyakori kérdés, hogy korpás, szeborreás fejbőrön lehet-e hajbeültetést végezni? A válasz: IGEN

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés?

2016.10.18.

Két napos hajbeültetés jobb vagy az egy napos hajbeültetés? Válasz: teljesen egyértelműen az egy napos műtét minden szempontból előnyösebb, mint a több napon keresztül végzett hajbeültetés!Indoklás:

Tovább a teljes bejegyzéshez >>
 
Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hany-graftra-van-szukseg.html